Dovlecei cu roşii şi mozzarella la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Roşiile, dovleceii şi mozzarella se taie felii de aceeaşi grosime.


Într-un vas termorezistent se aranjează succesiv câte o rondea de dovlecel, una de roşie, o frunză de busuioc şi o felie de mozzarella, până se umple vasul. În funcţie de dimensiunile vasului, cantităţile de legume şi mozzarella pot varia.


Vasul se bagă în cuptorul încins la 220 grade timp de 20-30 de minute.


Între timp se bat ouăle şi se amestecă cu smântâna.


După cele 30 de minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă ouăle cu smântâna

şi se mai bagă la cuptor pentru încă 30 de minute (mai exact, până se rumeneşte frumos pe deasupra).


Se serveşte ca fel principal sau ca şi garnitură la friptură.


Această rețetă a fost preparată pentru Provocarea culinară "Dulce Românie", prin care Ana Maria ne-a propus "Să gătim sănătos cu legume și fructe de sezon".

Etichete: dovlecei | rosii | mozzarella | gratinat
(14 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • E delicioasa!

  Rețeta mai veche Horiatiki - salată grecească ţărănească Horiatiki - salată grecească ţărănească

Rețeta mai nouă   Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie

publicitate
Comentarii (13)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro