Dovlecei cu roşii şi mozzarella la cuptor
Roşiile, dovleceii şi mozzarella se taie felii de aceeaşi grosime.
Într-un vas termorezistent se aranjează succesiv câte o rondea de dovlecel, una de roşie, o frunză de busuioc şi o felie de mozzarella, până se umple vasul. În funcţie de dimensiunile vasului, cantităţile de legume şi mozzarella pot varia.
Vasul se bagă în cuptorul încins la 220 grade timp de 20-30 de minute.
Între timp se bat ouăle şi se amestecă cu smântâna.
După cele 30 de minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă ouăle cu smântâna
şi se mai bagă la cuptor pentru încă 30 de minute (mai exact, până se rumeneşte frumos pe deasupra).
Se serveşte ca fel principal sau ca şi garnitură la friptură.
Această rețetă a fost preparată pentru Provocarea culinară "Dulce Românie", prin care Ana Maria ne-a propus "Să gătim sănătos cu legume și fructe de sezon".
-
Luminita25 Aug.2013
E delicioasa!