Păstrăv în folie la cuptor
Păstrăvii se curăţă de întestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute. Apoi fiecare bucată se crestează pe toată suprafaţa.
În interior se pun cubuleţe mici de unt şi fâşii subţiri de ardei şi roşii.
Apoi în fiecare crestătură făcută se pun alternativ felii de lămâie şi felii de roşii, tăiate subţiri.
Se stropeşte cu puţin vin şi se presară cu piper.
Se înveleşte în folie, având grijă ca la capete folia să fie astfel împăturită ca să nu se piardă sosul care rezultă prin coacere.
Păstrăvii astfel pregătiţi se aşează într-o tavă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30-40 minute.
Se poate servi cu mămăliguţă.
-
tytyku11 Jul.2018
a iesit bestial.eu am adaugat si 3 catei de usturoi in fiecare
-
rossa13 Jan.2013
foarte bun..si rapid de preparat..