Saramură de şalău

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se curăţă peştele de solzi şi intestine, apoi se îndepărtează capetele, punându-se deoparte pentru o ciorbă.

Se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute.

Pe grătarul încins şi uns cu ulei, se pun peştii la fript.

Se lasă până se desprind cu uşurinţă de grătar, apoi se întorc şi pe partea cealaltă.

Separat, se pregăteşte saramura.

Se pune la fiert apă cu sare, usturoi pisat, ardeiul iute, boabele de piper şi cimbru.

Se lasă să dea câteva clocote.

Se ia saramura de pe foc şi se adaugă peştele făcut pe grătar.

Se lasă să stea 20-30 de minute, apoi se serveşte cu mămăliguţă.


Etichete: salau | saramura
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • papa super! dl.costi exagereaza

  Rețeta mai veche Păstrugă cu măsline, capere şi sos de roşii Păstrugă cu măsline, capere şi sos de roşii

Rețeta mai nouă   Fazan cu portocale şi lămâie la slow cooker Fazan cu portocale şi lămâie la slow cooker

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro