Păstrugă cu măsline, capere şi sos de roşii

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele.

Ceapa verde se taie mărunt.

Usturoiul se zdrobeşte şi se taie şi el mărunt.

Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline şi se pun bucăţile de păstrugă lăsându-le 2-3 minute pe ambele părţi.

Se adaugă ceapa.

Se lasă până când devine transparentă,


apoi se adaugă rozmarinul şi usturoiul.

Se lasă 2-3 minute.

Se adaugă măslinele

şi caperele.

Se amestecă 2-3 minute, apoi se adaugă vinul.

Se dă focul mai puternic pentru a se reduce vinul.

Se adaugă roşiile decojite.

Se lasă să fiarbă câteva minute la foc mediu. Bucăţile de peşte trebuie să fie bine pătrunse de sos.

Se condimentează cu sare şi piper abia la final, deoarece atât măslinele cât şi caperele conţin sare.

Se port servi alături de o garnitură de paste sau orez.


Etichete: pastruga | sturion
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Piftie din aripioare de pui Piftie din aripioare de pui

Rețeta mai nouă   Saramură de şalău Saramură de şalău

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro