Saramură de mreană

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece.

Se taie în două pe lungime, apoi fiecare bucată se taie în 3-4, în funcţie de cât de mare este peştele.


Se presară cu sare şi se lasă să stea cel puţin 30 de minute.

Se încinge grătarul, se unge cu puţin ulei, apoi se frig bucăţile de peşte pe ambele părţi, până se rumenesc frumos.



Bucăţile de peşte fripte se scot pe o farfurie.

Separat, într-o oală se pune la fiert 1 litru de apă cu condimentele, ardeiul iute şi usturoiul tăiate mărunt.


Se lasă să fiarbă 10 minute.

Apoi se adaugă peştele fript şi se mai dă un clocot.

Se serveşte cu mămăliguţă.


Etichete: peste | saramura | mreana
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Borş de legume cu lobodă şi fidea Borş de legume cu lobodă şi fidea

Rețeta mai nouă   Sardină la grătar Sardină la grătar

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro