Spanakopita - plăcintă cu spanac si brânză feta

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt.

Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa.

Se adaugă spanacul decongelat şi bine stors de apă,

mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.

Se lasă la călit 5-10 minute.

Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcorescă.

Între timp, se amestecă brânza feta cu ouăle.


Se adaugă amestecul de spanac (după ce s-a răcorit) şi se omogenizează bine.

O foaie de aluat se pune într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace la 200 grade timp de 15 minute.

Peste foaia parţial coaptă, se distribuie uniform amestecul de spanac.

Deasupra se pune cealaltă foaie, crestată în formă de pătrate, aşa cum se va tăia în final spanakopita.

Se coace la 200 grade timp de 25 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Se serveşte rece.


Etichete: placinta | spanac | grecia
(15 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Souvlaki de pui - frigărui de pui în stil grecesc Souvlaki de pui - frigărui de pui în stil grecesc

Rețeta mai nouă   Briam - ghiveci de legume în stil grecesc Briam - ghiveci de legume în stil grecesc

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Caietul cu rețete
Hai să gătim
Bucătăresele vesele
Calebatuta.ro