Porc cu sos dulce acrişor în stil chinezesc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Sos dulce-acrişor"

    Se toarnă într-o cratiţă oţetul şi zahărul brun şi se fierbe la foc mediu, amestecând din când în când, până se dizolvă zahărul.

    Se adaugă celelalte ingrediente, se amestecă şi se lasă să fiarbă 15 minute.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Carnea de porc se taie cubuleţe,

se sărează, se stropeşte cu vinul de orez şi se lasă la marinat 30 de minute.

Ananasul se taie cubuleţe,

ardeiul se taie fâşii,

oul se bate bine

şi se adaugă amidonul.

Oul amestecat cu amidon se toarnă peste carne.

Carnea amestecată cu oul se trece bucată cu bucată prin făină,

apoi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.

Bucăţile se scot pe hârtie absorbantă.


În uleiul în care s-au prăjit bucăţile de carne, se căleşte ceapa verde, tăiată mărunt

şi prazul tăiat şi el mărunt.

Se adaugă sosul dulce-acrişor

şi apoi bucăţile de carne prăjită,

ardeiul şi ananasul.


Se amestecă toate ingredientele câteva secunde,


se ia tigaia de pe foc

şi se serveşte fierbinte.


Etichete: porc | ananas | sos dulce acrisor | china | asia
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Daaaaaaaaa , un gust un pic pervers :)) , dulce acrisor , care mie-mi incita papilele ; bv , bv , Cornelia

  Rețeta mai veche Shakshuka Shakshuka

Rețeta mai nouă   Creier pane Creier pane

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro