Pește și fructe de mare
Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...
-
Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi…
-
Ştiucă în sos de vin şi lămâie…
Rondelele de ştiucă se şterg cu prosop de hârtie. Usturoiul se pisează cu sare, piper şi ulei. Cu această…
-
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi busuioc şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu puţin…
-
Caras marinat la cuptor
Ardeiul iute uscat se mărunţeşte, apoi se pisează împreună cu usturoiul şi un praf de sare. Se condimentează…
-
Somn cu ierburi aromatice la cuptor
Peştele se curăţă, se spală, apoi se taie rondele. Se presară cu sare, piper, şi celelalte ierburi, apoi…
-
Somn pe grătar cu sos de iaurt şi…
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează în rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Anghilă la cuptor cu roşii şi lămâie
Anghila se curăţă, se îndepărtează pielea, apoi se porţionează. Bucăţile se aranjează într-un vas…
-
Păstrăv în crustă de pesmet la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu toate condimentele, cu coaja rasă de lămâie şi cu untul. Cu acest…
-
Păstrăv la grill cu lămâie şi pătrunjel
Păstrăvul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi piper. Se…
-
Somn cu muştar la cuptor
Se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei de măsline şi se adaugă muştarul şi condimentele. Se omogenizează.…
-
Anghilă cu roşii
Anghila se curăţă de intestine şi se jupoaie de piele. Se taie apoi în bucăţi. Ceapa se taie solzişori…
-
Orez cu peşte afumat
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ardeiul se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă. Se călesc…
-
Ştiucă la cuptor cu bere neagră
Ştiuca se curăţă de solzi, se eviscerează, apoi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Paste de orez cu mazăre şi somon
Pastele de orez se pun în apă clocotită cu sare. Se lasă să stea 4-5 minute. Se scurg de apă şi se spală…
-
Scrumbie cu cartofi la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi intestine, apoi se taie fileuri. Fileurile de scrumbie se freacă bine cu cimbru,…
-
Caras la cuptor cu sos de lămâie şi…
Se curăţă carasul de solzi şi se eviscerează. Se spală bine cu apă rece. Se condimentează cu sare şi…
-
Calcan cu suc de lămâie şi portocală…
Lămâia şi portocala se storc, iar sucul lor se amestecă cu condimentele. Acest amestec se pune peste bucăţile…
-
Ton pe pat de legume
Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei. Morcovul tăiat rondele se adaugă…
-
Chefal la grătar
Pe;tele se curăţă de solzi şi de intestine. Se porţionează în rondele. Se prepară un sos din sucul de…
-
Somn cu roşii, capere şi măsline…
Rondelele de somn se pun într-un vas dry coocker cu foarte puţin ulei. Se adaugă roşiile decojite, oregano,…
-
Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar
Ceapa se taie rondele subţiri. Într-un vas termorezistent se aranjează rondelele de ceapă. Usturoiul se pisează…
-
Hamsii pane
Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…
-
Macrou cu mălai la cuptor
Macrou se curăţă de intestine şi se taie pe jumătate în fileuri. Se presară cu sare şi se lasă aşa 30…
-
Păstrăv fript
Peştii curăţaţi de intestine şi foarte bine spălaţi cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă să…
-
Salată de icre de crap cu ceapă
Icrele se mixează la început cu foarte puţin ulei, până când acestea se leagă. Apoi se adaugă alternativ…
-
Farfalle cu ton
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt,…