• Cartofi în stil italian cu mozzarella

    Cartofi în stil italian cu mozzarella

    Cartofii se curăţă de coajă. Apoi se taie felii subţiri şi se pun în tava de la cuptor pe hârtie de copt.…

  • Tiropita

    Tiropita

    Untul se pune pe foc până se topeşte. Brânza feta se amestecă cu brânza proaspată şi ouăle. Se ia câte…

  • Salată Niçoise

    Salată Niçoise

    Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…

  • Penne all' arrabbiata

    Penne all' arrabbiata

    Usturoiul tocat mărunt şi ardeii tăiaţi rondele se pun la călit în ulei pentru 30 de secunde. Se adaugă…

  • Miel la cuptor cu piure de cartofi cu şofran şi alioli

    Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…

    Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…

  • Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

  • Rulouri din carne de vită

    Rulouri din carne de vită

    Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…

  • Ouă scoţiene

    Ouă scoţiene

    Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…

  • Tartă cu spanac şi ou fiert de Paşti

    Tartă cu spanac şi ou fiert

    Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…

  • Dublin Coddle

    Dublin Coddle

    Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…

  • Gazpacho

    Gazpacho

    Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…

  • Naan - pâine indiană

    Naan - pâine indiană

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată…

  • Shaorma cu piept de pui

    Shaorma cu piept de pui

    Shaorma din piept de pui făcut la grătar cu cartofi prăjiți la cuptor, castraveți murați în oțet, ceapă…

  • Quesadilla de pui

    Quesadilla de pui

    Se prepară soluţia de marinare pentru pieptul de pui. Se amestecă zeama de lămâie cu ulei de măsline, oregano,…

  • Valdostana din piept de pui

    Valdostana din piept de pui

    Pieptul de pui la grătar se aşează într-un vas termorezistent. Peste fiecare bucată de piept se pune câte…

  • Salată grecească

    Salată grecească

    Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…

  • Pui grătar cu ou, crutoane şi salată verde

    Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…

    Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…

  • Baclava de post

    Baclava

    Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară. Margarina se topeşte. Într-o tavă se aşează…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Tartă "Tatin" cu mere

    Tartă "Tatin" cu mere

    Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.Se încinge cuptorul,…

  • Tiramisu cu ness

    Tiramisu cu ness

    Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…

  • Lasagna

    Lasagna

    Se pune la fiert într-o oală apă cu sare. Când începe să fiarbă se adaugă pastele (pe rând, câte 3-4)…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro