Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece

şi se taie rondele de grosimea unui deget.

Se presară cu sare

şi piper

şi se lasă să stea aşa timp de 20 de minute.

Se încinge grătarul şi se pun rondelele de ton

lăsându-le să se facă bine, până se desprind uşor de grătar.

Se scot pe o farfurie

şi se pregăteşte salsa de roşii.

Roşiile

se curăţă de miez


şi se taie cubuleţe.


Pătrunjelul se toacă mărunt.


La fel şi ceapa verde. Lămâia se stoarce.


Roşiile cu ceapa verde

şi verdeaţa,

se condimentează cu sare

şi piper,

se adaugă, după gust, suc de lămâie

ulei de măsline

şi oţet balsamic

şi se amestecă toate.

Tonul se serveşte alături de această salată de roşii.












