Magiun de prune

  Ingrediente
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Prunele se spală

şi li se scot sâmburii.

şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar cu apă.

Se amestecă bine la început, până fructele îşi lasă zeamă,

apoi se lasă să fiarbă la foc mic

timp de 4-5 ore, amestecând mereu spre final pentru a nu se prinde de fundul cratiţei.

Vasul se ia de pe foc

şi magiunul se pune fierbinte în borcane curate şi uscate.

Borcanele se închid cu capace etanş şi se fierb pe baie de apă timp de 30 de minute, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească întorcând borcanele cu gura în jos.

Se depozitează în locuri bine aerisite şi răcoroase.

Etichete: prune | dulceata | gem | magiun
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sarmale pane Sarmale pane

Rețeta mai nouă   Vinete cu brânză la cuptor Vinete cu brânză la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro