Carne de porc cu ciuperci uscate şi ciuperci champignon
Carnea de porc se taie cubuleţe.
Peste carne se presară făina şi se amestecă.
Se condimentează cu sare şi piper.
Ceapa se taie solzişori
şi se înăbuşă în unt.
Se lasă până se înmoaie ceapa,
apoi se adaugă cubuleţele de porc.
Se amestecă în continuu, iar când carnea este rumenită
se adaugă 200 ml de vin. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să scadă zeama.
Ciupercile uscate se pun la înmuiat, se scurg de zeama în care au stat, zeamă care nu se aruncă ci se strecoară şi se păstrează, deoarece se adaugă peste carnea de porc, o dată cu ciupercile hidratate şi restul de vin.
Când carnea este făcută,
se adaugă ciupercile champignon
şi se fierbe acoperit câteva minute.
Se serveşte cald.
-
milica11 Feb.2014
trebuie sa fie super;mai am 600gr de la vietnamez;asa o gatesc;(ai o greseala de redactare :cand puiul este facut); va pup!