Deserturi

Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.

  • Tort diplomat cu pişcoturi

    Tort diplomat cu pişcoturi

    Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie…

  • Prăjitură cu ciocolată şi nucă

    Prăjitură cu ciocolată şi nucă

    Pe una din jumătăţile de blat se întinde crema amestecată cu ciocolata. Cealaltă jumătate de blat se pune…

  • Ruladă cu cremă de frişcă şi căpşuni

    Ruladă cu cremă de frişcă şi căpşuni

    Peste blatul rece se adaugă crema şi se rulează.

  • Tort cu brânză dulce şi fructe

    Tort cu brânză dulce şi fructe

    Peste blat se pune crema. Peste cremă se aşează fructele din compot scurse foarte bine. Deasupra se adaugă…

  • Prăjitură Delicia

    Prăjitură Delicia

    Peste blat se adaugă crema cu vişine şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.

  • Trufe cu scorţişoară şi cacao

    Trufe cu scorţişoară şi cacao

    Ciocolata se dă pe răzătoare. Frişca lichidă se fierbe cu scorţişoara, pe foc mic, apoi se toarnă fierbinte…

  • Tăvălită cu cremă

    Tăvălită cu cremă

    Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la…

  • Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot

    Prăjitură cu cremă de brânză şi…

    Blatul se taie pe jumătate pe verticală. Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate…

  • Tiramisu cu ciocolată

    Tiramisu cu ciocolată

    Pişcoturile se înmoaie în cafea, se alternează un strat de pişcoturi cu un strat de cremă ganache sau cremă…

  • Budincă de paste cu brânză

    Budincă de paste cu brânză

    Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…

  • Tort cu mousse de ciocolată şi mousse de piersici

    Tort cu mousse de ciocolată şi mousse…

    Blatul se pune într-o formă de tort cu fundul detaşabil. Peste blat se toarnă mousse-ul de ciocolată, apoi…

  • Prăjitură Raluca cu foi de napolitană

    Prăjitură Raluca cu foi de napolitană

    Peste una din foile doboş se adaugă jumătate din crema de capucino. Peste cremă se aşează foile de napolitană…

  • Cozonac cu mac

    Cozonac cu mac

    Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…

  • Eclere cu cremă de vanilie

    Eclere cu cremă de vanilie

    Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…

  • Budincă de pere

    Budincă de pere

    Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…

  • Cozonac Rosenkranz

    Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…

  • Cornuleţe cu borş de post

    Cornuleţe cu borş

    Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…

  • Bombe cu vişine

    Bombe cu vişine

    Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul. Când s-au…

  • Plăcintă cu iaurt

    Plăcintă cu iaurt

    Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se…

  • Tarte cu fructe

    Tarte cu fructe

    Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…

  • Mucenici moldoveneşti de post

    Mucenici moldoveneşti

    Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…

  • Baclava de post

    Baclava

    Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară. Margarina se topeşte. Într-o tavă se aşează…

  • Prăjitură 'Negresă'

    Prăjitură 'Negresă'

    Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…

  • Ruladă cu gem de gutui

    Ruladă cu gem de gutui

    Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile…

  • Tort "inimioară" cu mousse de căpşuni

    Tort "inimioară" cu mousse de căpşuni

    Peste blatul rece se adaugă mousse-ul de ciocolată cu lapte şi se dă la rece pentru o oră. Când stratul…

  • Cornulețe cu nucă

    Cornulețe cu nucă

    Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro