• Tarta ratatouille

    Tarta ratatouille

    Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…

  • Clătite de ciocolată cu îngheţată de vanilie

    Clătite de ciocolată cu îngheţată…

    Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…

  • Piure de cartofi cu caşcaval

    Piure de cartofi cu caşcaval

    Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de zeama în care au fiert,…

  • Ouă cu sos de muştar

    Ouă cu sos de muştar

    Se fierb ouăle tari, în apă cu sare. Castraveţii se taie cubuleţe. Făina se prăjeşte în unt, amestecând…

  • Pariziene cu mere

    Pariziene cu mere

    Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…

  • Prăjitură cu mere şi brânză dulce

    Prăjitură cu mere şi brânză dulce

    În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…

  • Prăjitură cu mere şi brânză dulce

    Prăjitură cu mere şi brânză dulce

    În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…

  • Cozonac de post la maşina de făcut pâine de post

    Cozonac de post la maşina de făcut…

    În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…

  • Brioşe "Catifea Roşie"

    Brioşe "Catifea Roşie"

    Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle…

  • Goujon de ştiucă

    Goujon de ştiucă

    Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…

  • Îngheţată cu banane

    Îngheţată cu banane

    Gălbenşurile, laptele şi zahărul se amestecă pe baie de apă până se obţine o cremă groasă. Se lasă…

  • Tort de struguri cu iaurt

    Tort de struguri cu iaurt

    Biscuiţii se mărunţesc la robot. Se topeşte margarina. Biscuiţii mărunţiţi se amestecă cu zahărul pudră,…

  • Omletă cu roşii şi mozzarella

    Omletă cu roşii şi mozzarella

    Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei (1-2 linguri). Roşia se taie în patru, se…

  • Panna cotta cu caramel

    Panna cotta cu caramel

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Frişca, laptele, esenţa de vanilie şi zahărul se pun pe foc până…

  • Gogoşele cu flori de salcâm

    Gogoşele cu flori de salcâm

    Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…

  • Prăjitură deliciu

    Prăjitură deliciu

    Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…

  • Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Prăjitura albinuţa

    Prăjitura albinuţa

    Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…

  • Brioşe cu miere de albine

    Brioşe cu miere de albine

    Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…

  • Cozonac cu nucă

    Cozonac cu nucă

    Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…

  • Prăjitură cu mere

    Prăjitură cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…

  • French toast cu mere

    French toast cu mere

    Feliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi…

  • Terină cu spanac

    Terină cu spanac

    Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…

  • Prăjitură cu miere şi nucă

    Prăjitură cu miere şi nucă

    Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…

  • Gogoşi din aluat dospit

    Gogoşi din aluat dospit

    Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro