Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Îngheţată cu banane
Gălbenşurile, laptele şi zahărul se amestecă pe baie de apă până se obţine o cremă groasă. Se lasă…
-
de post
Pilaf cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Peste ceapa călită se adaugă orezul spălat în…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
Lipie marocană
Drojdia se freacă cu zahărul. Se adaugă apa călduţă. Se toarnă în castronul cu făină. Se adaugă sarea…
-
de post
Cartofi cu ciuperci şi bulion la cuptor
Cartofii se curăţă, se taie pe jumătate, apoi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Peste cartofi…
-
Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie
Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…
-
Cuiburi de ou în legume la tigaie
Ceapa se taie peştişori, usturoiul se taie mărunt şi se călesc împreună în puţin ulei. Ardeiul se taie…
-
Tort de struguri cu iaurt
Biscuiţii se mărunţesc la robot. Se topeşte margarina. Biscuiţii mărunţiţi se amestecă cu zahărul pudră,…
-
Dulceaţă de zmeură
Zmeura se spală într-o sită şi se lasă la scurs. Se pune apoi în cratiţa în care faceţi dulceaţa (care…
-
de post
Legume marinate la cuptor
Legumele se spală cu apă rece, apoi se taie fâşii potrivit de mari şi groase. Într-o tavă destul de înaltă…
-
Pulpe de pui în sos de vin
Pulpele de pui se spală în apă rece, apoi se crestează pe ambele părţi. Usturoiul se pisează, se freacă…
-
Păstrăv cu cimbru la cuptor
Sucul de lămâie se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi cimbru. Într-un vas termorezistent se pun…
-
Bulz moldovenesc
Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se începe pregătirea…
-
Tzatziki
Într-un castron se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie. Se adaugă apoi iaurtul şi se amestecă.…
-
de post
Cartofi cu pătrunjel la cuptor
Cartofii se spală foarte bine în apă rece, folosind chiar şi o periuţă, apoi se amestecă cu ulei de măsline,…
-
Aripioare de pui în sos de roşii
Aripioarele de pui se prăjesc puţin în ulei încins, atât cât să fie rumene. Se adaugă roşiile decojite…
-
Omletă cu roşii şi mozzarella
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei (1-2 linguri). Roşia se taie în patru, se…
-
Pulpe de pui în sos hoisin
Pulpele de pui bine spălate se pun într-un castron şi se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, sosul de soia,…
-
Somon marinat la grătar
Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…
-
de post
Ciuperci cu dovlecei şi praz la cuptor
Într-un vas termorezistent, se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează ciupercile spălate. Peste ciuperci…
-
Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată
Blatul se taie în două. Unul din blaturi se pune în tava în care s-a copt, iar peste el se toarnă mousse-ul…
-
Somon cu susan la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi piper şi se dau prin seminţe de susan. Bucăţile se somon astfel…
-
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Untul se mixează. Se adaugă zahărul şi se…
-
Salată de ton cu porumb
Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…
-
Buzunare de porc umplute cu porumb
Muşchiul de porc se taie în bucăţi, apoi la fiecare bucată se taie un buzunar, care se va umple ulterior.…
-
Plăcintă cu brânză în aluat foietaj
Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…