Pui cu sticlă la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Se aprinde cuptorul la foc moderat.
Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu sare, boia şi cimbru atât prin exterior cât şi prin interior. După condimentare se introduce sticla de bere plină cu apă în puiul pentru grill.

Într-o tavă de aragaz cu marginile înalte se pune uleiul amestecat cu vinul, se aşează puiul şi se stropeşte bine înainte de a se introduce în cuptorul încins al aragazului, după care se lasă ~ 1 oră.
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se freacă cu sare.
După o oră se adaugă cartofii şi ceapa tăiată fideluţă în tavă şi se lasă la cuptor încă ~ 1.5 h.

Atenţie: Din 10 în 10 minute se stropeşte puiul cu sosul din tavă.  
Dacă sosul scade până rămâne numai uleiul, se mai poate adăuga puţin vin sau apă.
Se poate servi cu sos tzatziki.

Etichete: pui
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ghiveci de legume la cuptor Ghiveci de legume la cuptor

Rețeta mai nouă   Mămăligă din lapte, cu brânză și smântână Mămăligă din lapte, cu brânză și smântână

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro