-
Dulceaţă de pepene roşu
Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând…
-
Dulceaţă de smochine
Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…
-
de post
Orez persan
Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…
-
Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi…
-
Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi…
-
Dulceaţă de cireşe amare
Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…
-
Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
-
Ştiucă în sos de vin şi lămâie…
Rondelele de ştiucă se şterg cu prosop de hârtie. Usturoiul se pisează cu sare, piper şi ulei. Cu această…
-
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi busuioc şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu puţin…
-
Caras marinat la cuptor
Ardeiul iute uscat se mărunţeşte, apoi se pisează împreună cu usturoiul şi un praf de sare. Se condimentează…
-
Somn cu ierburi aromatice la cuptor
Peştele se curăţă, se spală, apoi se taie rondele. Se presară cu sare, piper, şi celelalte ierburi, apoi…
-
Anghilă la cuptor cu roşii şi lămâie
Anghila se curăţă, se îndepărtează pielea, apoi se porţionează. Bucăţile se aranjează într-un vas…
-
Păstrăv în crustă de pesmet la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu toate condimentele, cu coaja rasă de lămâie şi cu untul. Cu acest…
-
Păstrăv la grill cu lămâie şi pătrunjel
Păstrăvul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi piper. Se…
-
de post
Baba Ghanoush
Vinetele coapte se pasează cu blenderul vertical. Se freacă apoi cu ulei de măsline. Se adaugă pasta de susan…
-
Somn cu muştar la cuptor
Se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei de măsline şi se adaugă muştarul şi condimentele. Se omogenizează.…
-
Pulpe de pui în sos de vin şi lămâie
Într-un vas termorezistent, uns cu ulei, se aşează pulpele de pui. Se condimentează cu sare şi piper. Deasupra…
-
Pui în crustă de orez cu sos de lămâie
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, fără…
-
Caras la cuptor cu sos de lămâie şi…
Se curăţă carasul de solzi şi se eviscerează. Se spală bine cu apă rece. Se condimentează cu sare şi…
-
Calcan cu suc de lămâie şi portocală…
Lămâia şi portocala se storc, iar sucul lor se amestecă cu condimentele. Acest amestec se pune peste bucăţile…
-
Salată verde cu piept de pui şi crudităţi
Lămâia se storce. Morcovul, ţelina şi mărul se dau pe răzătoare şi se stropesc imediat cu jumătate din…
-
Iepure cu lămâie şi portocală
Pe fundul unui vas termorezistent se pune un strat de legume: ceapa tăiată solzişori, morcov tăiat rondele,…
-
Chefal la grătar
Pe;tele se curăţă de solzi şi de intestine. Se porţionează în rondele. Se prepară un sos din sucul de…
-
Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar
Ceapa se taie rondele subţiri. Într-un vas termorezistent se aranjează rondelele de ceapă. Usturoiul se pisează…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Ton cu vin şi cimbru la grătar
Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…
Reţete cu "lămâie"