• Păstrăv în folie la cuptor

    Păstrăv în folie la cuptor

    Păstrăvii se curăţă de întestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea…

  • Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

    Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

    Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă…

  • Smoothie de ananas cu grepfrut şi zmeură

    Smoothie de ananas cu grepfrut şi zmeură

    Se stoarce o lămâie. Se stoarce un grepfrut roşu. Se taie un ananas. Din el se va folosi un sfert, pe care…

  • Sardine la grătar cu măsline, lămâie şi capere

    Sardine la grătar cu măsline, lămâie…

    Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…

  • Dulceaţă de gutui cu nuci

    Dulceaţă de gutui cu nuci

    Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se stropesc cu sucul de lămâie. Se pune…

  • Ton la grătar

    Ton la grătar

    Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…

  • Ton la grătar

    Ton la grătar

    Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…

  • Smoothie de portocale cu fructe de pădure

    Smoothie de portocale cu fructe de pădure

    Portocalele curăţate, fructele de pădure, sucul de lămâie şi gheaţa se pun în blender şi se amestecă…

  • Baby macrou în sos de muştar

    Baby macrou în sos de muştar

    Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează macroul eviscerat şi spălat foarte bine cu apă rece. Separat…

  • Pulpe de pui cu sos de lămâie

    Pulpe de pui cu sos de lămâie

    Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, coaja de lămâie şi oregano. Se omogenizează.…

  • Caras la grill

    Caras la grill

    Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează , se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare…

  • Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie

    Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie

    Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…

  • Dulceaţă de zmeură

    Dulceaţă de zmeură

    Zmeura se spală într-o sită şi se lasă la scurs. Se pune apoi în cratiţa în care faceţi dulceaţa (care…

  • Somon marinat la grătar

    Somon marinat la grătar

    Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…

  • Salată de ton cu porumb

    Salată de ton cu porumb

    Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…

  • Sardine cu roşii la cuptor

    Sardine cu roşii la cuptor

    Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează un strat de sardine curăţate de solzi…

  • Ton în sos de citrice

    Ton în sos de citrice

    Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…

  • Pulpe de pui cu lămâie

    Pulpe de pui cu lămâie

    Se amestecă uleiul de măsline cu cimbru, sare, piper şi rozmarin. Pulpele de pui se crestează cu ajutorul…

  • Socată

    Socată

    Florile de soc se spală sub jet de apă rece. Se lasă în apă timp de 10-15 minute pentru a fi siguri ca au…

  • Salată Niçoise

    Salată Niçoise

    Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…

  • Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…

  • Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…

  • Somon cu ciuperci pe grătar

    Somon cu ciuperci pe grătar

    Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…

  • Sardină marinată

    Sardină marinată

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…

  • Ciocănele cu portocală şi lămâie

    Ciocănele cu portocală şi lămâie

    Ciocănelele se curăţă de piele, se crestează, iar în crestături se pun feliuţe subţiri de portocală.…

  • Prăjitură cu pere şi nucă

    Prăjitură cu pere şi nucă

    Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro