-
Limonadă cu mentă
Din prima lămâie tăiem 3 felii şi le păstrăm. Restul se storc. Zeama de lămâie se pune într-o carafă…
-
Dulceață de frăguțe
Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…
-
Salată de pătrunjel cu roşii
Pătrunjelul se taie mărunt. Roşiile se taie cubuleţe. Se amestecă roşiile cu pătrunjelul tocat, se adaugă…
-
Chefal cu legume la cuptor în stil…
Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…
-
Cocoş în lapte la slow cooker
Cocoşul întreg se rumeneşte pe toate părţile, în ulei de măsline. Astfel rumenit, se pune în vasul ceramic…
-
Caracatiţă la grătar
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne, se adaugă sucul de la lămâie, piper şi cimbrişor…
-
Salată de spanac
Spanacul, foarte bine spălat sub jet de apă rece, se taie. Se pune într-un castron, iar peste el se adaugă…
-
Sirop concentrat de soc
Lămâile se taie felii şi se pun peste florile de soc. Se fierb 5 litri de apă, se lasă să stea puţin deoparte,…
-
Sardine la grătar cu lămâie şi mărar
Sardina se curăţă de solzi şi de intestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…
-
Ciocănele fripte cu sos de muştar
Ciocănelele de pui se crestează cu un cuţit. Lămâile se storc, iar sucul de lămâie se amestecă cu muştarul,…
-
Somon simplu la grătar
Somonul rondele se presară cu sare şi se pune pe grătarul încins. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, atât…
-
Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime. Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.…
-
Sos de iaurt cu hrean și brânză
Iaurtul cu brânza proaspată, hreanul, sarea, piperul, boiaua dulce se dau la robot până se obţine o pastă…
-
Cegă cu vin şi mărar la cuptor
Mărarul se taie mărunt, lămâia se curăţă de coajă şi apoi se desface miezul, tăindu-se cubuleţe. Într-un…
-
Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
-
Sos marocan de năut
Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…
-
Păstrăv somonat cu lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se eviscerează. Se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute. Apoi…
-
Somon cu rozmarin, lămâie şi capere
Somonul eviscerat se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 20 de minute. Într-o tigaie se pun…
-
Punch
Grapefruitul, portocala şi ananasul se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol, se adaugă…
-
Cambulă cu lămâie la cuptor
Se unge cu ulei un vas termorezistent, şi se aşează un strat de fileuri de cambulă, apoi, peste ele, felii…
-
Calcan la grătar cu sos de roşii şi…
Bucăţile de calcan se pun pe grătar şi se lasă să se facă bine pe ambele părţi. Roşiile se dau la robot,…
-
Fazan cu portocale şi lămâie la slow…
Usturoiul se taie feliuţe subţiri şi cu el se împănează fazanul. Într-o tigaie se încinge untul, apoi…
-
Păstrugă cu măsline, capere şi sos…
Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele. Ceapa verde se taie mărunt. Usturoiul…
-
Somon la grătar cu sos de iaurt și…
Rondelele de somon se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Lămâia se stoarce, apoi se…
-
Pulpă de curcan picantă la slow cooker
Coaja de lămâie se rade. Ardeiul iute se pisează; ghimbirul se dă pe răzătoare, apoi se adaugă peste coaja…
-
Păstrugă cu sos piccata
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi piper şi se lasă să stea 20 de minute. Rondelele…
Reţete cu "lămâie"