• Limbă cu ardei și măsline

    Limbă cu ardei și măsline

    Nu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm…

  • Ciorbă de perișoare de post de post

    Ciorbă de perișoare de post

    Tăiem ceapa mărunt, ardeiul gras cubulețe, morcovul cubulețe, țelina și păstârnacul cubulețe. Într-o…

  • Ciorbă de fasole acrită cu zeamă de varză de post

    Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…

  • Ciorbă de somn

    Ciorbă de somn

    Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…

  • Ciorbă de căprioară

    Ciorbă de căprioară

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…

  • Salată a la russe cu maioneză de avocado de post

    Salată a la russe cu maioneză de avocado

    Legumele (cartofii, țelina și păstârnacul) se curăță de coajă.  Se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii…

  • Supă cremă de sfeclă roșie

    Supă cremă de sfeclă roșie

    Într-o tigaie cu ulei încins în prealabil se pune la călit usturoiul tocat mărunt, apoi ceapa tocată mărunt.…

  • Ciorbă de porc în untură acrită cu zeamă de varză

    Ciorbă de porc în untură acrită…

    Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală  și se încălzește până se topește…

  • Supă cremă de ciuperci

    Supă cremă de ciuperci

    Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…

  • Ciorbă de potroace de miel

    Ciorbă de potroace de miel

    Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…

  • Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Carnea se pune la fiert împreună cu legumele întregi şi sare. Se lasă să fiarbă timp de 45 de minute, în…

  • Ciorbă de raţă

    Ciorbă de raţă

    Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…

  • Ciorbă de găină de țară cu tăiței rapizi de casă

    Ciorbă de găină de țară cu tăiței…

    Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…

  • Piftie din aripioare de pui

    Piftie din aripioare de pui

    Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…

  • Ciorbă de fasole cu cimbru de post

    Ciorbă de fasole cu cimbru

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…

  • Cartofi cu păstârnac în grăsime de raţă

    Cartofi cu păstârnac în grăsime…

    Grăsimea de raţă se taie cubuleţe, se pune în tavă şi se bagă la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.…

  • Borş de curcan

    Borş de curcan

    Bucăţile de curcan se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunându-se spuma…

  • Ciorbă de peşte cu smântână

    Ciorbă de peşte cu smântână

    Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…

  • Rasol de gâscă

    Rasol de gâscă

    Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,…

  • Ciorbă de pui cu lobodă

    Ciorbă de pui cu lobodă

    Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…

  • Borş de văcuţă

    Borş de văcuţă

    Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…

  • Pilaf de gâscă

    Pilaf de gâscă

    Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…

  • Ciorbă de mânzat

    Ciorbă de mânzat

    Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…

  • Ciorbă de afumătură

    Ciorbă de afumătură

    Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Ciorbă de pui

    Ciorbă de pui

    O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro