- 
					
					
						  TiropitaUntul se pune pe foc până se topeşte. Brânza feta se amestecă cu brânza proaspată şi ouăle. Se ia câte… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu brânză dulce şi fructeUntul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.… 
- 
					
					
						  Ton cu risotto şi sos de ciuperciCeapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în… 
- 
					
					
						  Brownies cu fructe de pădureCiocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.… 
- 
					
					
						  Tortilla cu spanacCantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de… 
- 
					
					
						  Spanac cu piept de pui, ciuperci şi…Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se curăţă de cozi. Se pune la fiert apă cu sare şi când… 
- 
					
					
						  Friptură de vită cu pleurotus în…Se taie carnea de vită în felii groase de aproximativ 1 cm. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu gem şi glazură de albuşSe amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine… 
- 
					
					
						 de Paşti de PaştiTartă cu spanac şi ou fiertAceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general… 
- 
					
					
						  Cozonac cu nucăSe amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din… 
- 
					
					
						 de Paşti de PaştiPască cu brânzăFăina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu brânză, vişine şi…Biscuiţii se sfărâmă. Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă cu cacaua şi zahărul pudră. Untul se topeşte,… 
- 
					
					
						  Tortellini cu caşcaval şi cârnaţi…Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o… 
- 
					
					
						  Cheesecake cu mereMerele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase… 
- 
					
					
						  French toast cu mereFeliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi… 
- 
					
					
						  Prăjitură însiropată cu nucăAlbuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste gălbenuşuri… 
- 
					
					
						  Ouă coapte la cuptorÎn două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.… 
- 
					
					
						 Mărţişor MărţişorBrioşe cu ciocolată şi cremă de…Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu miere şi nucăLaptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă… 
- 
					
					
						  Clătite americane cu dulceaţă de…Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,… 
- 
					
					
						  Gogoşi din aluat dospitDrojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.… 
- 
					
					
						  Fursecuri fragedeSe freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.… 
- 
					
					
						  Naan - pâine indianăÎn vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată… 
- 
					
					
						  Supă cu găluște de grișSe freacă spumă untul cu ouăle. Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu lingura.… 
- 
					
					
						  Cartofi ByronCartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească… 
- 
					
					
						  Rulouri cu scorţişoarăFăina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un… 
							 Reţete cu "unt"
						
					 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	









