Pește și fructe de mare
Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...
-
Obleţi prăjiţi
Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…
-
Salată de icre de crap
Icrele se pun într-un castron mai înalt, pentru mixer. Se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu.…
-
Crap cu legume la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Salată grecească cu peşte marinat
Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici. Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte…
-
Știucă umplută pe pat de legume
Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…
-
Macrou marinat la rece
Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…
-
Rasol de raci
Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…
-
Chiftele din pește
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…
-
Somn prăjit
Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…
-
Păstrăv la cuptor
Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…
-
Macrou marinat prin fierbere
Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…