Pește și fructe de mare

Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...

Cele mai populare etichete din categorie

somon , sardine , somn , caras , ton , macrou , salau , pastrav , stiuca , sturion
  • Obleţi prăjiţi

    Obleţi prăjiţi

    Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…

  • Salată de icre de crap

    Salată de icre de crap

    Icrele se pun într-un castron mai înalt, pentru mixer. Se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu.…

  • Crap cu legume la cuptor

    Crap cu legume la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…

  • Salată grecească cu peşte marinat

    Salată grecească cu peşte marinat

    Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici. Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte…

  • Știucă umplută pe pat de legume

    Știucă umplută pe pat de legume

    Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…

  • Macrou marinat la rece

    Macrou marinat la rece

    Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…

  • Rasol de raci

    Rasol de raci

    Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…

  • Chiftele din pește

    Chiftele din pește

    Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…

  • Somn prăjit

    Somn prăjit

    Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…

  • Păstrăv la cuptor

    Păstrăv la cuptor

    Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…

  • Macrou marinat prin fierbere

    Macrou marinat prin fierbere

    Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro