Pește și fructe de mare
Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...
-
Mreană prăjită
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se taie rondele, se presară…
-
Scrumbie în folie la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…
-
Pastă de macrou afumat cu brânză
Peştele se curăţă de oase şi de piele. Se mărunţeşte şi se pune în vasul de la robot. Se adaugă brânza…
-
Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…
-
Somon cu ciuperci pe grătar
Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…
-
Ton cu roșii și capere la cuptor
Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele cu grosimea de 2 cm, se…
-
Sardină la grătar
Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…
-
Saramură de mreană
Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…
-
Sardine cu suc de lămâie şi portocală…
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…
-
Sardină marinată
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…
-
Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci…
Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Ciupercile…
-
Sardine pe pat de cartofi
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se îndepărteză capetele…
-
Storceac de nisetru
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…
-
Şalău pe pat de legume la cuptor
Rondele de şalău preparate la cuptor pe un pat de roşii cu ceapă, cartofi şi cu un sos de roşii, usturoi,…
-
Peşte cu ardei copt
Roşiile se coc şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se strivesc cu ajutorul unei furculiţe.…
-
Somn pane
Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se presară cu sare…
-
Baby hering în sos de bere
Peştele se eviscerează, se spală cu apă rece şi apoi se fac fileuri. Separat se bat ouăle, se adaugă făină…
-
Somn cu legume la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Între timp…
-
Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.…
-
Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
-
Scrumbie la grătar
Se curăţă scrumbia de maţe şi de solzi, se crestează pe spate. Se presară sare în interior, se pune mărar…
-
Doradă în crustă de sare
Se eviscerează dorada. Se umple cu frunze de pătrunjel. Se pune un strat de sare grunjoasă pe fundul tăvii.…
-
Saramură de biban
Pe tablă sau pe grătar se prăjeşte peştele uns cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Macrou la grătar
Macroul se curaţă de intestine, se spală bine şi se taie longitudinal pe jumătate. În funcţie de dimensiunile…
-
Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…
Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…
-
Pui de baltă pane
Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…