Pește și fructe de mare
Aici poţi găsi reţete culinare care folosesc o multitudine de specii de peşte: macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, caras, pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâie ...
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Ton cu vin şi cimbru la grătar
Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…
-
Crap prăjit în mălai
Crapul se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine prin interior cu apă rece. Se îndepărtează…
-
Păstrăv în folie la cuptor
Păstrăvii se curăţă de întestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Hamsii prăjite pe scobitoare
Hamsiile se spală bine cu jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Se…
-
Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă…
-
Sardine la grătar cu măsline, lămâie…
Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…
-
Somn cu roşii la cuptor
Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine în apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…
-
Somon în sos de iaurt la cuptor
Iaurtul se amestecă cu busuiocul, rozmarinul, sarea şi piperul. Bucăţile de somon se trec prin amestecul de…
-
Ton la grătar
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…
-
Sardine cu sos de ardei copţi
Sardinele curăţate de intestine şi solzi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară cu…
-
Goujon de ştiucă
Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…
-
Baby macrou în sos de muştar
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează macroul eviscerat şi spălat foarte bine cu apă rece. Separat…
-
Caras la grill
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează , se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare…
-
Rondele de crap pe grătar
Crapul se curăţă de solzi şi de intestine. Peştele astfel pregătit şi foarte bine splălat cu apă rece,…
-
Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie
Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…
-
Păstrăv cu cimbru la cuptor
Sucul de lămâie se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi cimbru. Într-un vas termorezistent se pun…
-
Somon marinat la grătar
Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…
-
Somon cu susan la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi piper şi se dau prin seminţe de susan. Bucăţile se somon astfel…
-
Sardine cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează un strat de sardine curăţate de solzi…
-
Ton în sos de citrice
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…
-
Doradă în sos de roșii cu ardei
Ardeiul se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se taie mărunt. Într-un vas cu puţin ulei…
-
Somn în sos genovez
Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…
-
Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
-
Ton cu risotto şi sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…
-
Nisetru la grătar
Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…