-
Ton în sos de citrice
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…
-
Cartofi în stil italian cu mozzarella
Cartofii se curăţă de coajă. Apoi se taie felii subţiri şi se pun în tava de la cuptor pe hârtie de copt.…
-
de post
Cartofi noi cu ardei la cuptor
Ardeii se taie în fâşii, apoi fâşiile se taie în jumătate. Într-un castron se pun cartofii foarte bine…
-
Friptură de curcan cu sos de muştar…
Se pregăteşte un amestec din vin, ulei şi muştar, pe care îl aromatizăm cu rozmarin, măghiran, cimbru,…
-
Şniţele din piept de curcan umplute…
Pieptul de curcan se taie în fileuri subţiri. Fiecare fileu se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se presară…
-
Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor
Puii, (cărora le legăm pulpele inferioare cu nişte sfoară) se sărează, apoi se prăjesc în ulei, pe toate…
-
Scrumbie în folie la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…
-
Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…
Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…
-
de Paşti
Friptură de miel la cuptor
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
de Paşti
Pască cu brânză
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…
-
Ouă coapte la cuptor
În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…
-
Pulpe de curcan în sos de portocală
Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…
-
Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…
-
Aripioare cu legume la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…
-
Cartofi Byron
Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…
-
Sardine cu suc de lămâie şi portocală…
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…
-
Sarmale de pui în vas de ceramică…
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă ceapa tăiată mărunt, ouăle, orezul,…
-
Friptură de curcan cu sos de portocală…
Pulpele de curcan se spală cu apă rece. Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de…
-
Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci…
Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Ciupercile…
-
Sardine pe pat de cartofi
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se îndepărteză capetele…
-
Pui de ţară umplut cu ciuperci
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Peste usturoi se adaugă rozmarin şi boia dulce şi se amestecă.…
-
Curcan în sos de vin şi suc de lămâie…
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Se prepară sosul amestecând vinul, uleiul de măsline,…
-
Cartofi cu roşii şi mozzarella
Cartofii se curăţă de coajă, se spală foarte bine şi se taie feliuţe potrivit de groase. Se amestecă cu…
-
Curcan la cuptor în sos de muştar
Se prepară o soluţie de marinare din vin, rozmarin, maghiran, cimbru, sare, piper şi cele trei tipuri de muştar.…
-
Penne cu ciuperci şi carne de porc…
Condimentele se călesc într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă apoi ceapa, ardeiul şi usturoiul, toate…
Rețete la cuptor