Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval
- Ingrediente
-
Preparăm "Piure de cartofi cu caşcaval"
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu sare.
Se scurg de zeama în care au fiert,
apoi se pisează şi se amestecă cu untul, laptele şi, la final, caşcavalul ras.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei.
Când sunt rumenite se scot pe o farfurie.
În uleiul rămas de la prăjirea pulpelor, se căleşte ceapa tăiată solzişori.
După ce s-a înmuiat puţin, se adaugă ardeiul tăiat fâsiuţe subţiri.
Se călesc împreună până ardeiul se înmoaie şi el,
apoi se pune carnea rumenită.
Se completează cu apă cât să acopere totul
şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute.
Se adaugă roşiile cherry întregi,
boiaua,
sare şi piper, apoi se lasă să fiarbă până scade sosul.
La final se adaugă verdeaţa tăiată mărunt.
Se serveşte alături de piure cu caşcaval şi salată.
Prima lună de participare la Provocarea "Bucătar Curajos" şi începe deja să îmi placă, cred că o să devină o "obişnuinţă" lunară. Propunerea Simonei este una delicioasă. Să nu vă lăsaţi păcăliţi că sună simplu sau comun, rezultatul vă asigur că este unul de "te lingi pe degete".
-
despina rusnacu03 Nov.2014
chiar astazi vreau sa o incerc! :*
-
milica25 Apr.2013
super delicios
-
felicia25 Apr.2013
delicios pofta mare