-
Biftec tartar
Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…
-
de post
Pizza cu roşii şi ardei
Roşiile se taie felii. Ardeiul se taie rondele. Tava se unge cu ulei, apoi se întinde aluatul în tavă. Blatul…
-
Omletă cu ardei şi ceapă roşie
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…
-
Horiatiki - salată grecească ţărănească
Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…
-
Omletă spaniolă cu mazăre
Cartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.…
-
Paste cu mazăre, şuncă şi smântână
Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…
-
Ştiucă la cuptor cu bere neagră
Ştiuca se curăţă de solzi, se eviscerează, apoi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Ton pe pat de legume
Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei. Morcovul tăiat rondele se adaugă…
-
Salată de sfeclă cu portocală
Sfecla se pune la fiert în apă cu sare pentru 50 de minute. După ce s-a fiert se lasă să se răcorească…
-
Salată de ton cu fasole roşie
Roşiile se taie cuburi mai mari şi se pun într-un castron. Ceapa se taie solzişori şi se pune peste roşii.…
-
Frigărui din muşchi de porc şi legume
Muşchiul de porc se taie în bucăţi potrivit de mari. Slănina se taie şi ea cubuleţe. Ardeiul se taie bucăţi…
-
Cuiburi de ou în legume la tigaie
Ceapa se taie peştişori, usturoiul se taie mărunt şi se călesc împreună în puţin ulei. Ardeiul se taie…
-
Omletă cu roşii şi mozzarella
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei (1-2 linguri). Roşia se taie în patru, se…
-
Salată de ton cu porumb
Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…
-
Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…
-
Salată din piept de pui cu mazăre,…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…
-
Friptură de curcan cu sos de portocală…
Pulpele de curcan se spală cu apă rece. Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de…
-
Pui de ţară umplut cu ciuperci
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Peste usturoi se adaugă rozmarin şi boia dulce şi se amestecă.…
-
Praz cu carne de porc
Ceapa tăiată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăţi…
-
Ciocănele cu portocală şi lămâie
Ciocănelele se curăţă de piele, se crestează, iar în crestături se pun feliuţe subţiri de portocală.…
-
Shaorma cu piept de pui
Shaorma din piept de pui făcut la grătar cu cartofi prăjiți la cuptor, castraveți murați în oțet, ceapă…
-
Pulpă de curcan cu legume la cuptor
Pulpele de curcan se crestează cu un cuţit şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu ulei…
-
de post
Cartofi cu roşii la cuptor
Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
Reţete cu "ceapă roșie"