• Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

    Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

    Untul pentru blat se topește pe foc, apoi se amestecă cu pudra de cacao. Se ia vasul de pe foc și se adaugă…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie și de portocală.…

  • Coșulețe de ciocolată cu cremă de mascarpone și unt de arahide

    Coșulețe de ciocolată cu cremă de…

    Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea. Se adaugă untul și brandy și se amestecă până se obține…

  • Cannoli

    Cannoli

    Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare, și untul. Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un…

  • Prăjitură cu cafea

    Prăjitură cu cafea

    Ouăle se bat cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă. Se…

  • Tort imperial cu ciocolată

    Tort imperial cu ciocolată

    Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…

  • Storceac de somn

    Storceac de somn

    Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…

  • Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie

    Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bate până se obţine…

  • Biftec tartar

    Biftec tartar

    Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…

  • Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci

    Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci

    Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare, apoi se adaugă margarina topită,…

  • Pui mănăstiresc

    Pui mănăstiresc

    Puiul se porţionează. Potroacele (spate, gât, vârfuri de aripi) se pun la fiert în apă cu sare. Se îndepărtează…

  • Tagliatelle cu sos carbonara

    Tagliatelle cu sos carbonara

    Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Șunca se taie fâșii subțiri și se pune la…

  • Minitarte cu struguri

    Minitarte cu struguri

    Margarina se topeşte şi se amestecă cu făina. Se adaugă zahărul pudră şi gălbenuşurile şi se omogenizează.…

  • Îngheţată cu banane

    Îngheţată cu banane

    Gălbenşurile, laptele şi zahărul se amestecă pe baie de apă până se obţine o cremă groasă. Se lasă…

  • Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

    Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

    Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…

  • Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

    Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

    Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

  • Tartă cu spanac şi ou fiert de Paşti

    Tartă cu spanac şi ou fiert

    Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…

  • Cozonac cu nucă

    Cozonac cu nucă

    Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…

  • Prăjitură cu miere şi nucă

    Prăjitură cu miere şi nucă

    Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…

  • Fursecuri fragede

    Fursecuri fragede

    Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…

  • Brioşe tiramisu

    Brioşe tiramisu

    Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea.  Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…

  • Tartă cu struguri

    Tartă cu struguri

    Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…

  • Prăjitură cu pere şi nucă

    Prăjitură cu pere şi nucă

    Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…

  • Îngheţată de cacao

    Îngheţată de cacao

    Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune pe baie de apă până de îngroaşă…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro