-
Prăjitură cu morcovi
Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul…
-
Pulpă de curcan la tavă cu cartofi,…
Se rade coaja de portocală. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarinul, salvia, nucşoara, sarea, piperul…
-
Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci…
Ciupercile shitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ardeiul şi morcovul se taie făşii. Pieptul de pui…
-
Salată verde cu piept de pui şi crudităţi
Lămâia se storce. Morcovul, ţelina şi mărul se dau pe răzătoare şi se stropesc imediat cu jumătate din…
-
Ton pe pat de legume
Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei. Morcovul tăiat rondele se adaugă…
-
Iepure cu lămâie şi portocală
Pe fundul unui vas termorezistent se pune un strat de legume: ceapa tăiată solzişori, morcov tăiat rondele,…
-
Orez cu legume şi grăsime de raţă
Într-o cratiţă se topeşte grăsimea de raţă. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în grăsimea topită,…
-
Borş de curcan
Bucăţile de curcan se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunându-se spuma…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Tocăniţă de porc
Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…
-
Iepure cu măsline şi ciuperci
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de ceapă tăiată solzişori, morcov tăiat rondele…
-
Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…
Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…
-
Curcan în vin la slow cooker
Pulpa de curcan se porţionează, apoi se rumeneşte în unt. Ceapa tăiată solzişori şi morcovii tăiaţi…
-
Rasol de gâscă
Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,…
-
Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
-
Borș de pește
Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…
-
Friptură de vită cu pleurotus în…
Se taie carnea de vită în felii groase de aproximativ 1 cm. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.…
-
Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…
Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…
-
Ciorbă de pui cu lobodă
Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…
-
Rulouri din carne de vită
Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…
-
de Paşti
Borş de miel
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
Fettuccine cu sparanghel
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…
-
Salată din piept de pui cu mazăre,…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…
-
Prăjitură cu morcov
Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…
-
Aripioare cu legume la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…
Reţete cu "morcov"