-
Borş de legume cu lobodă şi fidea
Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…
-
Sardină marinată
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…
-
Ciorbă din cozi de vită
Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…
-
Borş de văcuţă
Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…
-
Ciorbă cu pipote de curcan
Se spală şi se curăţă bine pipotele, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează când încep să fiarbă.…
-
de post
Pilaf de orez cu legume
Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au…
-
de post
Iahnie de fasole
Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.…
-
Storceac de nisetru
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…
-
Ciorbă de perișoare
Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.…
-
Pulpă de curcan cu legume la cuptor
Pulpele de curcan se crestează cu un cuţit şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu ulei…
-
Brioşe cu morcov şi mere
Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…
-
de post
Ghiveci de legume
Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…
-
de post
Ardei umpluți cu ciuperci
Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…
-
Pepeni muraţi
Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Pilaf de gâscă
Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Ciorbă de afumătură
Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…
-
Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
-
Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
-
Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…
-
Supă de roşii cu orez
Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…
-
Rasol din pulpe de pui cu legume
Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…
-
de post
Tocăniţă cu păstăi
Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…
-
Friptură de pui pe pat de legume
Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri de apă, 1 pahar…
-
Budincă de cartofi cu ceafă afumată
Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.…
Reţete cu "morcov"