• Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…

  • Sardină marinată

    Sardină marinată

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…

  • Ciorbă din cozi de vită

    Ciorbă din cozi de vită

    Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…

  • Borş de văcuţă

    Borş de văcuţă

    Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…

  • Ciorbă cu pipote de curcan

    Ciorbă cu pipote de curcan

    Se spală şi se curăţă bine pipotele, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează când încep să fiarbă.…

  • Pilaf de orez cu legume de post

    Pilaf de orez cu legume

    Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au…

  • Iahnie de fasole de post

    Iahnie de fasole

    Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.…

  • Storceac de nisetru

    Storceac de nisetru

    Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…

  • Ciorbă de perișoare

    Ciorbă de perișoare

    Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.…

  • Pulpă de curcan cu legume la cuptor

    Pulpă de curcan cu legume la cuptor

      Pulpele de curcan se crestează cu un cuţit şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu ulei…

  • Brioşe cu morcov şi mere

    Brioşe cu morcov şi mere

    Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…

  • Ghiveci de legume de post

    Ghiveci de legume

    Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…

  • Ardei umpluți cu ciuperci de post

    Ardei umpluți cu ciuperci

    Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…

  • Pepeni muraţi

    Pepeni muraţi

    Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…

  • Legume mexicane de post

    Legume mexicane

    Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…

  • Pilaf de gâscă

    Pilaf de gâscă

    Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…

  • Ciorbă de mânzat

    Ciorbă de mânzat

    Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…

  • Ciorbă de afumătură

    Ciorbă de afumătură

    Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…

  • Pilaf cu pipote de pui

    Pilaf cu pipote de pui

    Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită

    Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…

    Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…

  • Supă de roşii cu orez

    Supă de roşii cu orez

    Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…

  • Rasol din pulpe de pui cu legume

    Rasol din pulpe de pui cu legume

    Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…

  • Tocăniţă cu păstăi de post

    Tocăniţă cu păstăi

    Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…

  • Friptură de pui pe pat de legume

    Friptură de pui pe pat de legume

    Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri de apă, 1 pahar…

  • Budincă de cartofi cu ceafă afumată

    Budincă de cartofi cu ceafă afumată

    Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro