• Ciorbă din gâturi de curcan

    Ciorbă din gâturi de curcan

    Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul, ţelina, ceapa…

  • Caras la cuptor cu sos de lămâie şi pătrunjel

    Caras la cuptor cu sos de lămâie şi…

    Se curăţă carasul de solzi şi se eviscerează. Se spală bine cu apă rece. Se condimentează cu sare şi…

  • Salată de ton cu porumb

    Salată de ton cu porumb

    Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…

  • Ton în sos de citrice

    Ton în sos de citrice

    Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…

  • Borş de peşte

    Borş de peşte

    Se pun la  fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  • Salată Niçoise

    Salată Niçoise

    Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…

  • Borş de miel de Paşti

    Borş de miel

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…

  • Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci şi praz

    Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci…

    Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Ciupercile…

  • Ciorbă din cozi de vită

    Ciorbă din cozi de vită

    Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…

  • Tocăniţă de cartofi de post

    Tocăniţă de cartofi

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a călit ceapa, se adaugă cartofii curăţaţi…

  • Pui de ţară umplut cu ciuperci

    Pui de ţară umplut cu ciuperci

    Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Peste usturoi se adaugă rozmarin şi boia dulce şi se amestecă.…

  • Ghiveci de legume de post

    Ghiveci de legume

    Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…

  • Pulpe aromate la cuptor

    Pulpe aromate la cuptor

    Pulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,…

  • Cartofi cu pulpă de curcan la cuptor

    Cartofi cu pulpă de curcan la cuptor

    Mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt se amestecă cu cimbru, sare, piper şi ulei.  Prin amestecul…

  • Pilaf de gâscă

    Pilaf de gâscă

    Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…

  • Ciorbă de mânzat

    Ciorbă de mânzat

    Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…

  • Pateuri cu ficăţei de pui

    Pateuri cu ficăţei de pui

    Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna, pătrunjelul tăiat mărunt şi se potriveşte de sare. Aluatul de…

  • Pilaf cu pipote de pui

    Pilaf cu pipote de pui

    Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…

  • Pateuri cu ciuperci

    Pateuri cu ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Rasol din pulpe de pui cu legume

    Rasol din pulpe de pui cu legume

    Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…

  • Limbă cu roşii

    Limbă cu roşii

    Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…

  • Mazăre cu roşii de post

    Mazăre cu roşii

    Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…

  • Doradă în crustă de sare

    Doradă în crustă de sare

    Se eviscerează dorada.   Se umple cu frunze de pătrunjel.     Se pune un strat de…

  • Sarmale de post în foi de viţă de post

    Sarmale de post în foi de viţă

    Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…

  • Ştiucă umplută pe pat de legume

    Ştiucă umplută pe pat de legume

      Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea.  …

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro