• Borş de curcan

    Borş de curcan

    Bucăţile de curcan se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunându-se spuma…

  • Borş de peşte

    Borş de peşte

    Se pun la  fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  • Ciorbă din cozi de vită

    Ciorbă din cozi de vită

    Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…

  • Ciorbă de perişoare

    Ciorbă de perişoare

    Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.…

  • Ardei umpluţi cu ciuperci de post

    Ardei umpluţi cu ciuperci

    Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…

  • Pepeni muraţi

    Pepeni muraţi

    Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…

  • Ciorbă de mânzat

    Ciorbă de mânzat

    Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…

  • Fazan la cuptor

    Fazan la cuptor

    Fazanul proaspăt vânat, necurăţat de pene, se pune la fezandat cu capul în jos, într-o încăpere cu temperatură…

  • Ciorbă de pui

    Ciorbă de pui

    O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…

  • Sarmale de post în foi de viţă de post

    Sarmale de post în foi de viţă

    Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…

  • Varză murată călită cu afumătură

    Varză murată călită cu afumătură

    Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…

  • Rasol de raci

    Rasol de raci

    Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…

  • Supă cu tăiţei de casă

    Supă cu tăiţei de casă

    Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…

  • Ciorbă de pui a la grec

    Ciorbă de pui a la grec

    Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…

  • Pilaf roşu cu legume

    Pilaf roşu cu legume

    Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…

  • Ciorbă de peşte

    Ciorbă de peşte

    Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…

  • Ciorbă de cartofi de post

    Ciorbă de cartofi

    Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…

  • Friptură de căprioară

    Friptură de căprioară

    Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…

  •  
  • 1
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro