• Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie și de portocală.…

  • Peltea de gutui

    Peltea de gutui

    Cojile și cotoarele de gutui, rămase de la dulceața de gutui, împreună cu merele tăiate în patru se pun…

  • Chec

    Chec

    Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat cu mixerul. Se adaugă ouăle, pe rând, mixând foarte bine după…

  • Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie

    Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bate până se obţine…

  • Fursecuri cu alune şi ciocolată

    Fursecuri cu alune şi ciocolată

    Margarina se mixează. Se adaugă treptat zahărul, zahărul brun, zahărul vanilat şi sarea. Se amestecă cu…

  • Tort diplomat cu struguri

    Tort diplomat cu struguri

    Ouăle se amestecă cu zahărul, şi se mixează pe baie de apă până devin o cremă de consistenţa unei smântâni.…

  • Prăjitură cu piersici

    Prăjitură cu piersici

    Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă spuma de albuşuri…

  • Lichior de ouă cu vanilie

    Lichior de ouă cu vanilie

    Se separă ouăle, apoi se bat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până când devin ca o cremă.…

  • Clătite bănăţene

    Clătite bănăţene

    Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…

  • Prăjitură cu mere şi brânză dulce

    Prăjitură cu mere şi brânză dulce

    În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…

  • Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone

    Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone

    Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute. Se adaugă crema mascarpone şi se amestecă foarte bine. Într-un…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.…

  • Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt. Albuşurile se bat…

  • Dulceaţă din flori de salcâm

    Dulceaţă din flori de salcâm

    Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…

  • Gogoşele cu flori de salcâm

    Gogoşele cu flori de salcâm

    Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Pască cu brânză de Paşti

    Pască cu brânză

    Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…

  • French toast cu mere

    French toast cu mere

    Feliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Prăjitură cu morcov

    Prăjitură cu morcov

    Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…

  • Gogoşi din aluat dospit

    Gogoşi din aluat dospit

    Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…

  • Fursecuri fragede

    Fursecuri fragede

    Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…

  • Rulouri cu scorţişoară

    Rulouri cu scorţişoară

    Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…

  • Budincă de fructe

    Budincă de fructe

    Se spală fructele, se taie felii, se pun într-un vas termorezistent. Se bat ouăle cu zahărul până se dizolvă.…

  • Negresă cu crema de vanilie de post

    Negresă cu crema de vanilie

    Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele (apa).…

  • Budincă de orez cu banane

    Budincă de orez cu banane

    Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro