Mâncăruri
- Legume (111)
- Pește și fructe de mare (167)
- Carne de porc (58)
- Carne de vită (23)
- Carne de pasăre (158)
- Carne de vânat (22)
- Carne de miel (18)
-
Salată de fasole păstăi cu usturoi
Fasolea păstăi se spală cu apă rece, se rupe în bucăţi potrivit de mari şi se pune la fiert în apă cu…
-
Ragu de legume
Ceapa se călește în două linguri de ulei. Dovleceii se taie cuburi și se adaugă peste ceapa călită. La…
-
Pulpe și aripi de cocoș în sos de…
Într-un vas termorezistent se așează bucățile de cocoș, pe care le-am fiert, în prealabil, în oala sub…
-
Rasol de creveți, porumb și cârnați…
Creveții se curăță dacă sunt nedecorticați. Porumbul se curăță și se taie bucăți. Cârnații se taie…
-
Piept de rață în stil asiatic cu…
Cuișoarele, semințele de fenel, anasonul și piperul se dau prin râșniță. Pipetul de rață se condimentează…
-
Coaste de miel marinate la grătar
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Rozmarinul şi busuiocul se taie mărunt. Coaja de…
-
Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin
Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt. Pulpa de miel…
-
Carne de miel marinată la grătar
Carnea de miel se taie fâşii subţiri. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline, suc de lămâie…
-
Coaste de miel la cuptor cu sos de vin…
Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente, sare şi piper, iar cu amestecul rezultat…
-
Somon înăbușit cu roșii
Rondelele de somon se rumenesc într-o tigaie în care se pune o lingură de ulei de măsline. După ce s-au rumenit…
-
Piept de curcan înăbușit la oala…
Pieptul de curcan se taie cubuleţe. În oala sub presiune se pun 2-3 linguri de ulei şi se călesc cubuleţele…
-
Piept de curcan cu legume și tăiței…
Într-un wok, se încinge puţin ulei de măsline şi se adaugă usturoiul. Totul se face la flacără mare. Se…
-
Pulpă de curcan cu sos de portocală…
Pulpa de curcan se pune la fiert cu sare în oala sub presiune. Se fierbe timp de 45 de minute. Portocala se stoarce.…
-
Pulpe și aripi de găină cu sos picant…
Ardeiul iute se pisează în mojar, lămâia şi portocala se storc. În vasul de la slow cooker se aşează pulpele…
-
de post
Tofu la grătar
Brânza tofu se taie felii goase de 1 cm. Feliile se stropesc cu ulei de măsline, iar deasupra se pune busuiocul…
-
Varză călită
Varza şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri de ulei şi se înăbuşă în puţină apă.…
-
Rață la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu condimentele obţinându-se o pastă. Cu aceasta, se unge raţa atât…
-
Vită cu cimbru și boia
Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…
-
Cod în sos dulce acrișor
Codul se taie bucăţi, se presară cu puţină sare, se lasă să stea 10-15 minute, apoi se dau prin amidon…
-
Piept de curcan cu ficăței, ciuperci…
Pieptul de curcan se taie felii potrivit de groase, care se presează cu hârtie absorbantă, şi se presară…
-
Porc cu mere la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare se freacă bine cu puţin ulei, apoi se adaugă boia, chimen măcinat şi se amestecă.…
-
Iepure cacciatore
Făina se amestecă cu cimbru, sare şi piper şi se presară peste bucăţile de iepure, care se rumenesc puţin…
-
Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor
Pulpele de cocoş se pun la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune. Se fierb timp de 45 de minute, apoi…
-
Carne de porc și cârnați de casă…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează carnea tăiată cubuleţe şi cârnaţii tăiaţi…
-
de Crăciun
Slănină la sare
Într-un vas se pune un strat de sare grunjoasă, apoi bucata de slănină, cu şoriciul în jos. Se acoperă…
-
Ton caramelizat
Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…