• Somn în sos propriu în folie la cuptor

    Somn în sos propriu în folie la cuptor

    Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă…

  • Cartofi cu rozmarin şi telemea

    Cartofi cu rozmarin şi telemea

    Cartofii se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri. Se presară cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. Se…

  • Creveţi la grătar

    Creveţi la grătar

    Usturoiul se pisează, apoi se freacă bine cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă coajă rasă de lămâie,…

  • Ketchup de casă

    Ketchup de casă

    Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…

  • Dulceață de afine

    Dulceață de afine

    Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…

  • Cocktail "Gentle Sea Breeze"

    Cocktail "Gentle Sea Breeze"

    Se stoarce grepfrutul. Zeama de grepfruit se toarnă într-un pahar. Peste aceasta se toarnă sucul de merişoare.…

  • Salată de crudități

    Salată de crudități

    Morcovii se rad, la fel şi ţelina şi merele curăţate de seminţe. Se pun într-un castron şi se stropesc…

  • Sărățele poloneze

    Sărățele poloneze

    Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…

  • Limonadă cu mentă

    Limonadă cu mentă

    Din prima lămâie tăiem 3 felii şi le păstrăm. Restul se storc. Zeama de lămâie se pune într-o carafă…

  • Chec aperitiv

    Chec aperitiv

    Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…

  • Dulceață de frăguțe

    Dulceață de frăguțe

    Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…

  • Tort de clătite

    Tort de clătite

    Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…

  • Tartă cu ciuperci și pesto

    Tartă cu ciuperci și pesto

    Aluatul foietaj se împarte în 9 pătrate. care se ung cu sos pesto. În fiecare pătrat de foietaj se pun câte…

  • Salată de pătrunjel cu roşii

    Salată de pătrunjel cu roşii

    Pătrunjelul se taie mărunt. Roşiile se taie cubuleţe. Se amestecă roşiile cu pătrunjelul tocat, se adaugă…

  • Vinete cu ceapă roşie la cuptor de post

    Vinete cu ceapă roşie la cuptor

    Vânăta se taie cubuleţe. Ceapa se taie în 8. Se amestecă cu sare, piper şi ulei şi se pun într-un vas…

  • Ciuperci cu usturoi la tigaie

    Ciuperci cu usturoi la tigaie

    Ciupercile se taie în 2 sau în 4, în funcţie de dimensiunea lor. Se pun într-o tigaie încinsă şi se stropesc…

  • Cartofi copţi cu maioneză şi caşcaval

    Cartofi copţi cu maioneză şi caşcaval

    Cartofii foarte bine spălaţi, se pun întregi, cu tot cu coajă, la cuptor, într-un vas termorezistent. Se…

  • Chefal cu legume la cuptor în stil tunisian

    Chefal cu legume la cuptor în stil…

    Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…

  • Chips-uri de cartofi la cuptor

    Chips-uri de cartofi la cuptor

    Cartofii noi se spală foarte bine, îndepărtând bine tot pământul, apoi se taie în felii foarte subţiri.…

  • Cocoş în lapte la slow cooker

    Cocoş în lapte la slow cooker

    Cocoşul întreg se rumeneşte pe toate părţile, în ulei de măsline. Astfel rumenit, se pune în vasul ceramic…

  • Cupe de ciocolată cu spumă de fructe de pădure

    Cupe de ciocolată cu spumă de fructe…

    Crema mascarpone se freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă fructele de pădure şi se amestecă. Separat,…

  • Icre de fasole

    Icre de fasole

    Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să fiarbă apa, se scurge, se completează cu altă apă…

  • Cozi de raci în sos de vin şi usturoi

    Cozi de raci în sos de vin şi usturoi

    Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…

  • Caracatiţă la grătar

    Caracatiţă la grătar

    Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne, se adaugă sucul de la lămâie, piper şi cimbrişor…

  • Iepure cu sos de roşii la slow cooker

    Iepure cu sos de roşii la slow cooker

    Iepurele se porţionează, bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante, se presară cu sare şi se lasă aproximativ…

  • Cartofi copţi în coajă cu telemea şi cu mărar

    Cartofi copţi în coajă cu telemea…

    Cartofii foarte bine spălaţi, se pun într-un vas termorezistent şi se coc în cuptorul încins la 220 grade…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro