• Mâncare de legume în vin roșu de post

    Mâncare de legume în vin roșu

    Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…

  • Baghete de pește

    Baghete de pește

    Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…

  • Mâncare de gogonele cu carne de porc

    Mâncare de gogonele cu carne de porc

    Pulpa de porc se taie cubuleţe, care se pun la prăjit în 2 linguri de ulei până se rumenesc puţin. Gogonelele…

  • Caras prăjit

    Caras prăjit

    Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se taie bucăţi şi se presară cu sare. Se lasă să stea 20…

  • Dulceață de măceșe

    Dulceață de măceșe

    Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…

  • Prăjitura Doboş

    Prăjitura Doboş

    Crema rezultată se împarte în 7 părţi egale. Se ung alternativ foile cu cremă. Peste ultima foaie se toarnă…

  • Șalău înăbușit cu sos de roșii

    Șalău înăbușit cu sos de roșii

    Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…

  • Vinete cu brânză la cuptor

    Vinete cu brânză la cuptor

    Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…

  • Magiun de prune

    Magiun de prune

    Prunele se spală şi li se scot sâmburii. şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar…

  • Sarmale pane

    Sarmale pane

    Sarmalele gata făcute, se trec prin făină, apoi prin ou şi la final prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins,…

  • Ton la grătar cu salsa de roșii

    Ton la grătar cu salsa de roșii

    Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…

  • Roșii umplute cu ouă

    Roșii umplute cu ouă

    Kaizerul se taie cubuleţe mici şi se pune într-o tigaie, pe foc, până se prăjeşte. Roşiile se scobesc…

  • Prăjitură Pinguin

    Prăjitură Pinguin

    Peste prima foaie se pune 1/2 din crema de frişcă şi se nivelează. Se toarnă glazura I, imediat ce a fost…

  • Ouă poșate pe strat de brânză

    Ouă poșate pe strat de brânză

    Brânza se sfărâmă cu furculiţa şi peste ea se toarnă laptele, usturoiul pisat şi se amestecă bine. Aceste…

  • Somon cu sos de soia la grătar

    Somon cu sos de soia la grătar

    Usturoiul se pisează şi peste el se adaugă sosul de soia, zahărul brun, curry, busuiocul, sosul mirin, ulei…

  • Friptură de gâscă cu bulion la cuptor

    Friptură de gâscă cu bulion la cuptor

    Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb la presiune timp de 30-40 de minute. Se scot din…

  • Storceac de somn

    Storceac de somn

    Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…

  • Friptură de iepure cu ierburi aromatice

    Friptură de iepure cu ierburi aromatice

    Iepurele se porţionează, se presară cu sare, piper, salvie, rozmarin şi se lasă să stea 10 minute. Într-o…

  • Musaca de vinete

    Musaca de vinete

    Vinetele se taie rondele şi se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc. Ceapa se taie mărunt şi se…

  • Tort Tiramisu

    Tort Tiramisu

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat bine până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se bat…

  • Sarmale în frunză de varză la slow cooker

    Sarmale în frunză de varză la slow…

    Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Vasul se ia de pe foc şi se adaugă carnea tocată, orezul, oul,…

  • Guvizi prăjiţi

    Guvizi prăjiţi

    Guvizii se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…

  • Sarmale cu urdă

    Sarmale cu urdă

    Ceapa se căleşte în puţin ulei până devine aurie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă…

  • Pulpă de curcan cu lămâie și rozmarin la cuptor

    Pulpă de curcan cu lămâie și rozmarin…

    Pulpele de curcan se fierb în oala sub presiune pentru 30 de minute. Usturoiul se pisează, una dintre lămâi…

  • Vinete cu roșii de post

    Vinete cu roșii

    Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…

  • Aripioare cu sos de roşii la microunde

    Aripioare cu sos de roşii la microunde

    Aripioarele de pui bine spălate, se pun într-un vas pentru microunde. Se presară sare şi se adaugă usturoiul…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro