Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
de post
Mâncare de legume în vin roșu
Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…
-
Baghete de pește
Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…
-
Mâncare de gogonele cu carne de porc
Pulpa de porc se taie cubuleţe, care se pun la prăjit în 2 linguri de ulei până se rumenesc puţin. Gogonelele…
-
Caras prăjit
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se taie bucăţi şi se presară cu sare. Se lasă să stea 20…
-
Dulceață de măceșe
Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…
-
Prăjitura Doboş
Crema rezultată se împarte în 7 părţi egale. Se ung alternativ foile cu cremă. Peste ultima foaie se toarnă…
-
Șalău înăbușit cu sos de roșii
Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…
-
Vinete cu brânză la cuptor
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…
-
Magiun de prune
Prunele se spală şi li se scot sâmburii. şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar…
-
Sarmale pane
Sarmalele gata făcute, se trec prin făină, apoi prin ou şi la final prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins,…
-
Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece şi se taie rondele de grosimea unui deget.…
-
Roșii umplute cu ouă
Kaizerul se taie cubuleţe mici şi se pune într-o tigaie, pe foc, până se prăjeşte. Roşiile se scobesc…
-
Prăjitură Pinguin
Peste prima foaie se pune 1/2 din crema de frişcă şi se nivelează. Se toarnă glazura I, imediat ce a fost…
-
Ouă poșate pe strat de brânză
Brânza se sfărâmă cu furculiţa şi peste ea se toarnă laptele, usturoiul pisat şi se amestecă bine. Aceste…
-
Somon cu sos de soia la grătar
Usturoiul se pisează şi peste el se adaugă sosul de soia, zahărul brun, curry, busuiocul, sosul mirin, ulei…
-
Friptură de gâscă cu bulion la cuptor
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb la presiune timp de 30-40 de minute. Se scot din…
-
Storceac de somn
Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…
-
Friptură de iepure cu ierburi aromatice
Iepurele se porţionează, se presară cu sare, piper, salvie, rozmarin şi se lasă să stea 10 minute. Într-o…
-
Musaca de vinete
Vinetele se taie rondele şi se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc. Ceapa se taie mărunt şi se…
-
Tort Tiramisu
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat bine până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se bat…
-
Sarmale în frunză de varză la slow…
Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Vasul se ia de pe foc şi se adaugă carnea tocată, orezul, oul,…
-
Guvizi prăjiţi
Guvizii se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…
-
Sarmale cu urdă
Ceapa se căleşte în puţin ulei până devine aurie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă…
-
Pulpă de curcan cu lămâie și rozmarin…
Pulpele de curcan se fierb în oala sub presiune pentru 30 de minute. Usturoiul se pisează, una dintre lămâi…
-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
-
Aripioare cu sos de roşii la microunde
Aripioarele de pui bine spălate, se pun într-un vas pentru microunde. Se presară sare şi se adaugă usturoiul…