Piept de curcan cu legume la wok

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Dovleceii se taie cubuleţe.


La fel şi ardeii


şi morcovii.


Varza se taie şi ea bucăţi.


Ghimbirul se taie mărunt.


Usturoiul se pisează.

Pieptul de curcan se taie cubuleţe.

Ciupercile se taie în 4

şi se călesc în puţin ulei de măsline.


Se lasă pe foc până se evaporă toată zeama.


După ce s-au călit ciupercile, se pune pe foc pieptul de pui cu puţin ulei de măsline.


Se lasă până este bine rumenit.


În tigaia wok se pune puţin ulei de susan şi ulei de măsline,


se adaugă usturoiul pisat


şi ghimbirul


apoi toate celelalte legume: morcovul,


dovlecelul,


ardeiul


şi varza.


Peste ele se adaugă un pahar cu apă şi se lasă să se înăbuşe, acoperind vasul.


Când legumele sunt gata, se adaugă ciupercile


şi carnea.


Se stropesc cu oţet de orez,


sos mirin


şi sos de soia,


iar, la final, se adaugă sosul dulce de ardei iute.


Se mai lasă puţin pe foc


apoi se serveşte cu garnitură de paste de orez şi salata de varză cu sos iute.


Etichete: curcan | legume | wok
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • cred ca este supergustos;
    dar este mult prea complicat pentru un bucatar de talia mea;
    pupe!!!!!!!!

  Rețeta mai veche Lichior de ciocolată Lichior de ciocolată

Rețeta mai nouă   Cegă cu ciuperci şi vin Cegă cu ciuperci şi vin

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro