• Ardei umpluți cu ciuperci de post

    Ardei umpluți cu ciuperci

    Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…

  • Somn cu legume la cuptor

    Somn cu legume la cuptor

    Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Între timp…

  • Cartofi copţi cu şuncă afumată

    Cartofi copţi cu şuncă afumată

    Cartofii se spală cu apă rece şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 minute. După aceea se scurg de…

  • Vinete umplute cu piept de pui

    Vinete umplute cu piept de pui

    Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…

  • Mâncare de mazăre de post

    Mâncare de mazăre

    Mazărea se curăţă din păstăi. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Roşiile…

  • Ficăței cu sos de roșii

    Ficăței cu sos de roșii

    Ficăţeii de pui se spală bine cu apă rece şi se călesc în ulei. Când sunt gata, se scot într-o farfurie.…

  • Pulpe de gâscă cu măsline

    Pulpe de gâscă cu măsline

    Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…

  • Legume mexicane de post

    Legume mexicane

    Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…

  • Pilaf de gâscă

    Pilaf de gâscă

    Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…

  • Ciorbă de mânzat

    Ciorbă de mânzat

    Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…

  • Ciorbă de afumătură

    Ciorbă de afumătură

    Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…

  • Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă afumată

    Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…

    Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…

  • Plachie de peşte

    Plachie de peşte

    Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…

  • Mâncare de fasole boabe de post

    Mâncare de fasole boabe

    Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…

  • Varză dulce călită cu afumătură

    Varză dulce călită cu afumătură

    Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…

  • Pilaf cu pipote de pui

    Pilaf cu pipote de pui

    Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…

  • Urzici munteneşti

    Urzici munteneşti

    E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…

  • Pateuri cu ciuperci

    Pateuri cu ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…

  • Spirale cu sos de roşii şi piept de pui

    Spirale cu sos de roşii şi piept de…

    Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…

  • Ficăței de pui cu sos de bulion

    Ficăței de pui cu sos de bulion

    Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Varză a la Cluj

    Varză a la Cluj

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…

  • Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită

    Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…

    Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…

  • Supă de roşii cu orez

    Supă de roşii cu orez

    Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…

  • Rasol din pulpe de pui cu legume

    Rasol din pulpe de pui cu legume

    Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…

  • Gulaş din inimă de porc

    Gulaş din inimă de porc

    Se spală bine inima, se taie în cuburi mici. Se căleşte puţin ceapa tăiată foarte mărunt în cratiţa…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro