-
de post
Ardei umpluți cu ciuperci
Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…
-
Somn cu legume la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Între timp…
-
Cartofi copţi cu şuncă afumată
Cartofii se spală cu apă rece şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 minute. După aceea se scurg de…
-
Vinete umplute cu piept de pui
Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…
-
de post
Mâncare de mazăre
Mazărea se curăţă din păstăi. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Roşiile…
-
Ficăței cu sos de roșii
Ficăţeii de pui se spală bine cu apă rece şi se călesc în ulei. Când sunt gata, se scot într-o farfurie.…
-
Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Pilaf de gâscă
Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Ciorbă de afumătură
Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…
-
Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
-
Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
-
de post
Mâncare de fasole boabe
Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…
-
Varză dulce călită cu afumătură
Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…
-
Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
-
Urzici munteneşti
E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…
-
Pateuri cu ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…
-
Spirale cu sos de roşii şi piept de…
Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…
-
Ficăței de pui cu sos de bulion
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…
-
Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
-
Varză a la Cluj
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…
-
Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…
-
Supă de roşii cu orez
Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…
-
Rasol din pulpe de pui cu legume
Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…
-
Gulaş din inimă de porc
Se spală bine inima, se taie în cuburi mici. Se căleşte puţin ceapa tăiată foarte mărunt în cratiţa…
Reţete cu "ceapă"