- 
					
					
						
																			de post
											
					
					Tocăniţă de ardei copţi
Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol de raci
Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salata de vinete cu maioneza
Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Chiftele din pește
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol de pui
Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…
 - 
					
					
						
																	
					
					Supă cu tăiţei de casă
Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată ţigănească
Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pateu de ficat de pasăre
Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă de pui a la grec
Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pilaf roşu cu legume
Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sos ragu pentru paste
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă de peşte
Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui cu sticlă la cuptor
Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Ciorbă de cartofi
Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Mâncare de mazăre cu pulpe de pui
Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de căprioară
Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tocăniţă de cartofi cu afumătură
Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă rădăuţeană
Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…
 - 
					
					
						
																	
					
					Macrou marinat prin fierbere
Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Iahnie de fasole cu afumătură
Fasolea se curăţă şi se spală. Se poate pune la muiat de cu seară. A doua zi se aruncă apa, se clăteşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sarmale în frunză de viţă
Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, mărarul, orezul spălat, sare, piper, condimente pentru sarmale,…
 
							 Reţete cu "ceapă"
						
					
																			
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









