-
Limbă cu ardei și măsline
Nu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm…
-
Limbă cu ardei și măsline
Nu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm…
-
Rulouri cu cremă de brânză și ardei…
Busuiocul se taie mărunt și se adaugă peste crema de brânză. Măslinele se taie rondele și se pun și ele…
-
Coșulețe cu legume
Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un aluat…
-
Focaccia cu măsline și roșii uscate
În vasul de la mașina de făcut pâine se pune apa călduță, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, făina…
-
Pizza cu brânză și porumb
Se unge o tavă cu ulei și se întinde aluatul în formă. Se unge aluatul cu sos de roșii. Brânza se sfărâmă…
-
Salată de ton cu fasole
Fasolea albă, fasolea roșie, caperele se amestecă cu măslinele tăiate felii, și muștarul. Se condimentează…
-
Pizza cu piept de pui
Pieptul de pui se fierbe, se lasă să se răcorească, apoi se taie cubuleţe. Într-o tavă unsă cu ulei, se…
-
Pâine cu măsline verzi
Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…
-
Iepure cacciatore
Făina se amestecă cu cimbru, sare şi piper şi se presară peste bucăţile de iepure, care se rumenesc puţin…
-
Omletă cu brânză și măsline
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc…
-
Chec aperitiv
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…
-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
de post
Pizza cu roşii şi ardei
Roşiile se taie felii. Ardeiul se taie rondele. Tava se unge cu ulei, apoi se întinde aluatul în tavă. Blatul…
-
Păstrugă cu măsline, capere şi sos…
Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele. Ceapa verde se taie mărunt. Usturoiul…
-
Hamsii marinate
Hamsiile se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare, se…
-
Menemen - omletă turcească
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…
-
Horiatiki - salată grecească ţărănească
Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…
-
de post
Spaghetti cu sos de roşii, capere şi…
Roşiile decojite se pun în tigaie şi se fierb până se îngroaşă puţin sosul. Se pun ciupercile scurse…
-
Salată de cartofi cu mazăre şi maioneză
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se pun peste maioneză.…
-
Salată de castraveţi cu ceapă verde…
Castravetele verde se spală, apoi se scrijeleşte cu ajutorul unei furculiţe. Se taie în sferturi, apoi în…
-
de post
Paste cu roşii şi măsline
Ceapa se taie mărunt. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi se pune ceapa. Se căleşte până se…
-
Somn cu roşii, capere şi măsline…
Rondelele de somn se pun într-un vas dry coocker cu foarte puţin ulei. Se adaugă roşiile decojite, oregano,…
-
Pizza cu cârnaţi de casă
O parte din aluatul pregătit se întinde uniform într-o tavă unsaă cu ulei. Se pune pe toată suprafaţa sos…
-
Sardine la grătar cu măsline, lămâie…
Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…
-
Iepure cu măsline şi ciuperci
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de ceapă tăiată solzişori, morcov tăiat rondele…
Reţete cu "măsline"