• Farfalle cu ton

    Farfalle cu ton

    Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt,…

  • Tocăniţă de porc

    Tocăniţă de porc

    Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…

  • Salată de ton cu fasole roşie

    Salată de ton cu fasole roşie

    Roşiile se taie cuburi mai mari şi se pun într-un castron. Ceapa se taie solzişori şi se pune peste roşii.…

  • Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

    Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

    Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă…

  • Sardine la grătar cu măsline, lămâie şi capere

    Sardine la grătar cu măsline, lămâie…

    Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…

  • Penne cu măsline şi capere de post

    Penne cu măsline şi capere

    Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Măslinele se taie rondele. Usturoiul…

  • Ton la grătar

    Ton la grătar

    Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…

  • Ciuperci umplute cu legume de post

    Ciuperci umplute cu legume

    Ciupercile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de coajă, îndepărtându-li-se picioruşele. Pălăriile…

  • Cartofi cu pătrunjel la cuptor de post

    Cartofi cu pătrunjel la cuptor

    Cartofii se spală foarte bine în apă rece, folosind chiar şi o periuţă, apoi se amestecă cu ulei de măsline,…

  • Buzunare de porc umplute cu porumb

    Buzunare de porc umplute cu porumb

    Muşchiul de porc se taie în bucăţi, apoi la fiecare bucată se taie un buzunar, care se va umple ulterior.…

  • Legume la cuptor de post

    Legume la cuptor

    Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…

  • Somn în sos genovez

    Somn în sos genovez

    Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…

  • Salată de cod cu legume

    Salată de cod cu legume

    Codul se fierbe, apoi se taie mărunt. Se amestecă cu ardeiul copt tăiat fâşii şi se potriveşte de sare,…

  • Penne all' arrabbiata

    Penne all' arrabbiata

    Usturoiul tocat mărunt şi ardeii tăiaţi rondele se pun la călit în ulei pentru 30 de secunde. Se adaugă…

  • Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…

  • Rulouri din carne de vită

    Rulouri din carne de vită

    Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…

  • Ouă scoţiene

    Ouă scoţiene

    Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…

  • Dublin Coddle

    Dublin Coddle

    Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…

  • Fettuccine cu sparanghel

    Fettuccine cu sparanghel

    Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…

  • Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor

    Sardine cu suc de lămâie şi portocală…

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…

  • Ciorbă cu pipote de curcan

    Ciorbă cu pipote de curcan

    Se spală şi se curăţă bine pipotele, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează când încep să fiarbă.…

  • Pilaf de orez cu legume de post

    Pilaf de orez cu legume

    Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au…

  • Iahnie de fasole de post

    Iahnie de fasole

    Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.…

  • Praz cu carne de porc

    Praz cu carne de porc

    Ceapa tăiată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăţi…

  • Ciocănele umplute cu brânză

    Ciocănele umplute cu brânză

    Brânza proaspătă se amestecă cu usturoiul pisat, sare, piper, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, menta…

  • Pateuri cu piept de pui şi caşcaval

    Pateuri cu piept de pui şi caşcaval

    Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna şi pătrunjelul tocat. Se adaugă sare dacă este nevoie. Pieptul…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro