-
Farfalle cu ton
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt,…
-
Tocăniţă de porc
Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…
-
Salată de ton cu fasole roşie
Roşiile se taie cuburi mai mari şi se pun într-un castron. Ceapa se taie solzişori şi se pune peste roşii.…
-
Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă…
-
Sardine la grătar cu măsline, lămâie…
Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…
-
de post
Penne cu măsline şi capere
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Măslinele se taie rondele. Usturoiul…
-
Ton la grătar
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…
-
de post
Ciuperci umplute cu legume
Ciupercile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de coajă, îndepărtându-li-se picioruşele. Pălăriile…
-
de post
Cartofi cu pătrunjel la cuptor
Cartofii se spală foarte bine în apă rece, folosind chiar şi o periuţă, apoi se amestecă cu ulei de măsline,…
-
Buzunare de porc umplute cu porumb
Muşchiul de porc se taie în bucăţi, apoi la fiecare bucată se taie un buzunar, care se va umple ulterior.…
-
de post
Legume la cuptor
Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…
-
Somn în sos genovez
Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…
-
Salată de cod cu legume
Codul se fierbe, apoi se taie mărunt. Se amestecă cu ardeiul copt tăiat fâşii şi se potriveşte de sare,…
-
Penne all' arrabbiata
Usturoiul tocat mărunt şi ardeii tăiaţi rondele se pun la călit în ulei pentru 30 de secunde. Se adaugă…
-
Scrumbie în folie la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…
-
Rulouri din carne de vită
Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…
-
Ouă scoţiene
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
Fettuccine cu sparanghel
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…
-
Sardine cu suc de lămâie şi portocală…
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…
-
Ciorbă cu pipote de curcan
Se spală şi se curăţă bine pipotele, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează când încep să fiarbă.…
-
de post
Pilaf de orez cu legume
Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au…
-
de post
Iahnie de fasole
Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.…
-
Praz cu carne de porc
Ceapa tăiată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăţi…
-
Ciocănele umplute cu brânză
Brânza proaspătă se amestecă cu usturoiul pisat, sare, piper, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, menta…
-
Pateuri cu piept de pui şi caşcaval
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna şi pătrunjelul tocat. Se adaugă sare dacă este nevoie. Pieptul…
Reţete cu "pătrunjel"