Mâncăruri
- Legume (111)
- Pește și fructe de mare (167)
- Carne de porc (58)
- Carne de vită (23)
- Carne de pasăre (158)
- Carne de vânat (22)
- Carne de miel (18)
-
Frigărui din carne tocată de vită
Pulpa de vită se dă prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade şi se amestecă cu carnea şi coriandru boabe…
-
Carne de porc cu ciuperci uscate şi…
Carnea de porc se taie cubuleţe. Peste carne se presară făina şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi…
-
Fasole cu ciolan afumat servită în…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. După ce începe să fiabă,…
-
Cegă cu ciuperci și vin
Ciupercile shiitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ceapa se taie solzişori, usturoiul se taie rondele…
-
Piept de curcan cu legume la wok
Dovleceii se taie cubuleţe. La fel şi ardeii şi morcovii. Varza se taie şi ea bucăţi. Ghimbirul se taie…
-
Pulpă de porc la tavă
Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă ulei de măsline şi se amestecă bine. Boabele de coriandru se pisează…
-
Friptură de curcan la pungă
Usturoiul se pisează cu sare. Usturoiul pisat se freacă bine cu ulei de măsline, apoi se adaugă cimbrul şi…
-
Somon cu rozmarin, lămâie şi capere
Somonul eviscerat se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 20 de minute. Într-o tigaie se pun…
-
Rulouri de dovlecei cu mozzarella
Dovleceii se taie felii pe lungime. Se opăresc în apă cu sare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
Pulpă de cerb la slow cooker
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic de la slow cooker. Morcovii se taie rondele şi…
-
Pulpă de curcan la cuptor
Pulpa de curcan se crestează cu cuţitul şi se aşează într-un vas termorezistent suficient de mare, uns cu…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
Cambulă cu lămâie la cuptor
Se unge cu ulei un vas termorezistent, şi se aşează un strat de fileuri de cambulă, apoi, peste ele, felii…
-
Friptură de porc cu bulion la cuptor
Carnea de porc se porţionează. Se unge cu ulei un vas termorezistent. Se aranzeajă bucăţile de carne. Se…
-
Biftec tartar
Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…
-
Gulaş de fasole
Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…
-
Calcan la grătar cu sos de roşii şi…
Bucăţile de calcan se pun pe grătar şi se lasă să se facă bine pe ambele părţi. Roşiile se dau la robot,…
-
Fazan cu portocale şi lămâie la slow…
Usturoiul se taie feliuţe subţiri şi cu el se împănează fazanul. Într-o tigaie se încinge untul, apoi…
-
Saramură de şalău
Se curăţă peştele de solzi şi intestine, apoi se îndepărtează capetele, punându-se deoparte pentru o…
-
Păstrugă cu măsline, capere şi sos…
Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele. Ceapa verde se taie mărunt. Usturoiul…
-
Piftie din aripioare de pui
Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…
-
de post
Humus
Năutul se pune la fiert în apă. Când este fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se dă prin maşina de…
-
Friptură de raţă cu sos de portocale…
Boabele de coriandru se pisează. Ceapa se taie solzişori, morcovul se taie rondele. Portocala de curăţă de…
-
Sardine la grătar cu sos thailandez
Usturoiul se pisează cu puţină sare. Se adaugă piper, turmeric, ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.…
-
Somon cu sos hoisin
Usturoiul se pisează, se amestecă bine cu ulei de măsline, zahărul brun, sosul hoisin, sosul de soia, sucul…
-
de post
Chipsuri de cartofi şi dovlecei la…
Dovleceii şi cartofii se feliază foarte subţire. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarin, piper…