• Ciorbă de perișoare de post de post

    Ciorbă de perișoare de post

    Tăiem ceapa mărunt, ardeiul gras cubulețe, morcovul cubulețe, țelina și păstârnacul cubulețe. Într-o…

  • Ardei umpluți la slow cooker

    Ardei umpluți la slow cooker

    Peste carnea tocată se adaugă ceapa tocată mărunt, ouăle, orezul, condimentele (sare, piper, cimbru, coriandru),…

  • Chilli con carne

    Chilli con carne

    Am adunat o grămadă de ingrediente pentru rețeta asta. Am ales un wok mărișor pentru că trebuie să încapă…

  • Paella cu midii și creveți

    Paella cu midii și creveți

    În uleiul încins se călesc ceapa tăiată julien, ardeiul tăiat felii și usturoiul tocat. Se adaugă vinul…

  • Coșulețe cu legume

    Coșulețe cu legume

    Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un  aluat…

  • Ton pane cu legume dulci-acrișoare

    Ton pane cu legume dulci-acrișoare

    Peștele se taie rondele. Se pregătește un amestec dintr-o lingură de sos de soia, 100 ml vin alb, 50 ml apă…

  • Ton pane cu legume dulci-acrișoare

    Ton pane cu legume dulci-acrișoare

    Peștele se taie rondele. Se pregătește un amestec dintr-o lingură de sos de soia, 100 ml vin alb, 50 ml apă…

  • Ton pane cu legume dulci-acrișoare

    Ton pane cu legume dulci-acrișoare

    Peștele se taie rondele. Se pregătește un amestec dintr-o lingură de sos de soia, 100 ml vin alb, 50 ml apă…

  • Doradă cu legume la grătar

    Doradă cu legume la grătar

    Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se spală foarte bine. Se pisează usturoiul. Se amestecă…

  • Frigărui de creveți cu legume

    Frigărui de creveți cu legume

    Creveții sunt acoperiți cu soluția de marinare formată din ulei de măsline, supă de pui, rozmarin, sare…

  • Iepure cu arome italiene

    Iepure cu arome italiene

    Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…

  • Salată de leurdă cu roșii, ridichi și castraveți

    Salată de leurdă cu roșii, ridichi…

    Se taie leurda. Ridichile se taie feluțe, castraveții de asemenea. Se adaugă într-un bol. Se taie roșiile…

  • Ciorbă de porc în untură acrită cu zeamă de varză

    Ciorbă de porc în untură acrită…

    Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală  și se încălzește până se topește…

  • Macrou la cuptor pe pat de legume

    Macrou la cuptor pe pat de legume

    Macroul eviscerat se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie solzișori,…

  • Piept de curcan cu legume și tăiței de orez la wok

    Piept de curcan cu legume și tăiței…

    Într-un wok, se încinge puţin ulei de măsline şi se adaugă usturoiul. Totul se face la flacără mare. Se…

  • Plăcintă cu legume

    Plăcintă cu legume

    Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…

  • Pâine cu măsline verzi

    Pâine cu măsline verzi

    Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…

  • Pâine cu măsline verzi

    Pâine cu măsline verzi

    Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…

  • Shakshuka cu vinete

    Shakshuka cu vinete

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei de măsline. Ardeiul se taie cubuleţe, la fel…

  • Storceac de somn

    Storceac de somn

    Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…

  • Storceac de somn

    Storceac de somn

    Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…

  • Lecsó

    Lecsó

    Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,…

  • Legume la cuptor de post

    Legume la cuptor

    Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…

  • Legume cu tăiţei de orez la wok de post

    Legume cu tăiţei de orez la wok

    Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…

  • Frigărui de legume de post

    Frigărui de legume

    Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…

  • Caponata de post

    Caponata

    Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro