-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
de post
Legume la dry-cooker
Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…
-
Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
Ciorbă de găină de țară cu tăiței…
Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…
-
Ciorbă de găină de țară cu tăiței…
Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…
-
Gulaş de fasole
Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…
-
Salată de fasole roşie
Fasolea se scurge de zeamă, ardeiul se taie fâşii subţiri, ceapa de taie solzişori. Se amestecă toate într-un…
-
de post
Ciorbă de fasole cu cimbru
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…
-
Borş de somon
Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…
-
Borş de somon
Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…
-
Omletă cu cartofi, ardei şi ceapă
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. La fel şi cartofii. Ouăle se bat cu sare. Într-o tigaie se…
-
Stir fry cu creveți
Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…
-
Stir fry cu creveți
Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…
-
Menemen - omletă turcească
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…
-
Omletă cu ardei şi ceapă roşie
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…
-
Somn cu legume gratinate la cuptor
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară…
-
Horiatiki - salată grecească ţărănească
Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…
-
Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
-
Omletă provensală
Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…
-
Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval
Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…
-
Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval
Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…
-
Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci…
Ciupercile shitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ardeiul şi morcovul se taie făşii. Pieptul de pui…
-
Porc cu sos dulce acrişor în stil…
Carnea de porc se taie cubuleţe, se sărează, se stropeşte cu vinul de orez şi se lasă la marinat 30 de minute.…
-
Shakshuka
Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri. şi…
-
Piept de pui în stil indian
Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie cubuleţe. Pieptul de pui se taie şi el cuburi. Usturoiul…
Reţete cu "ardei gras"