• Lecsó

    Lecsó

    Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,…

  • Legume la cuptor de post

    Legume la cuptor

    Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…

  • Legume cu tăiţei de orez la wok de post

    Legume cu tăiţei de orez la wok

    Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…

  • Frigărui de legume de post

    Frigărui de legume

    Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…

  • Caponata de post

    Caponata

    Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…

  • Legume la dry-cooker de post

    Legume la dry-cooker

    Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…

  • Sos de avocado

    Sos de avocado

    Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…

  • Legume la grătar de post

    Legume la grătar

    Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…

  • Ciorbă de găină de țară cu tăiței rapizi de casă

    Ciorbă de găină de țară cu tăiței…

    Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…

  • Ciorbă de găină de țară cu tăiței rapizi de casă

    Ciorbă de găină de țară cu tăiței…

    Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…

  • Gulaş de fasole

    Gulaş de fasole

    Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…

  • Salată de fasole roşie

    Salată de fasole roşie

    Fasolea se scurge de zeamă, ardeiul se taie fâşii subţiri, ceapa de taie solzişori. Se amestecă toate într-un…

  • Ciorbă de fasole cu cimbru de post

    Ciorbă de fasole cu cimbru

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…

  • Borş de somon

    Borş de somon

    Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…

  • Borş de somon

    Borş de somon

    Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…

  • Omletă cu cartofi, ardei şi ceapă

    Omletă cu cartofi, ardei şi ceapă

    Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. La fel şi cartofii. Ouăle se bat cu sare. Într-o tigaie se…

  • Stir fry cu creveți

    Stir fry cu creveți

    Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…

  • Stir fry cu creveți

    Stir fry cu creveți

    Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…

  • Menemen - omletă turcească

    Menemen - omletă turcească

    Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…

  • Omletă cu ardei şi ceapă roşie

    Omletă cu ardei şi ceapă roşie

    Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…

  • Somn cu legume gratinate la cuptor

    Somn cu legume gratinate la cuptor

    Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară…

  • Horiatiki - salată grecească ţărănească

    Horiatiki - salată grecească ţărănească

    Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…

  • Tarta ratatouille

    Tarta ratatouille

    Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…

  • Omletă provensală

    Omletă provensală

    Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…

  • Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval

    Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval

    Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…

  • Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval

    Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval

    Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro