-
Friptură de pui la presiune cu suc…
Pulpele se călesc împreună cu ciupercile în puţin ulei de măsline. Când carnea de pui s-a albit, se adaugă…
-
Friptură de curcan cu sos de vin la…
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul…
-
de post
Cartofi cu roşii la cuptor
Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…
-
Pulpe aromate la cuptor
Pulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,…
-
de post
Cartofi cu fasole verde şi usturoi…
Cartofii se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 10 minute,…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
-
Ficăței cu sos de roșii
Ficăţeii de pui se spală bine cu apă rece şi se călesc în ulei. Când sunt gata, se scot într-o farfurie.…
-
Salată asortată cu şunculiţă ţărănească
Roşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…
Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…
-
Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.…
-
Friptură de vită în sos de roşii…
În oala sub presiune, se pun 2-3 linguri de ulei de măsline şi se prăjesc bucăţile de carne tăiate felii…
-
Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
-
Friptură de curcan cu rozmarin
Într-un vas termorezistent se pune ulei de măsline, apoi se aşează bucata de pulpă. Se adaugă apoi usturoiul…
-
Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…
Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează…
-
Spirale cu sos de roşii şi piept de…
Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…
-
Limbă cu roşii
Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…
-
Tortellini cu piept de pui, ciuperci…
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, apoi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi pieptul de pui…
-
de post
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă…
-
Sos ragu pentru paste
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…
Reţete cu "ulei de măsline"