-
Baby macrou în sos de muştar
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează macroul eviscerat şi spălat foarte bine cu apă rece. Separat…
-
de post
Cartofi cu muştar la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare. Se adaugă ulei de măsline şi se freacă până devine o pastă. Se adaugă muştarul…
-
Pulpe de pui cu sos de lămâie
Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, coaja de lămâie şi oregano. Se omogenizează.…
-
Quesadilla cu salsa de roşii
Se îndepărtează miezul de la roşii şi se taie cuburi mici. Roşiile tăiate astfel se amestecă cu busuioc…
-
Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După ce…
-
Rondele de crap pe grătar
Crapul se curăţă de solzi şi de intestine. Peştele astfel pregătit şi foarte bine splălat cu apă rece,…
-
Lipie marocană
Drojdia se freacă cu zahărul. Se adaugă apa călduţă. Se toarnă în castronul cu făină. Se adaugă sarea…
-
Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie
Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…
-
de post
Legume marinate la cuptor
Legumele se spală cu apă rece, apoi se taie fâşii potrivit de mari şi groase. Într-o tavă destul de înaltă…
-
Păstrăv cu cimbru la cuptor
Sucul de lămâie se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi cimbru. Într-un vas termorezistent se pun…
-
Tzatziki
Într-un castron se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie. Se adaugă apoi iaurtul şi se amestecă.…
-
de post
Cartofi cu pătrunjel la cuptor
Cartofii se spală foarte bine în apă rece, folosind chiar şi o periuţă, apoi se amestecă cu ulei de măsline,…
-
Omletă cu roşii şi mozzarella
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei (1-2 linguri). Roşia se taie în patru, se…
-
Pulpe de pui în sos hoisin
Pulpele de pui bine spălate se pun într-un castron şi se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, sosul de soia,…
-
Somon marinat la grătar
Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…
-
Somon cu susan la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi piper şi se dau prin seminţe de susan. Bucăţile se somon astfel…
-
Salată de ton cu porumb
Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…
-
de post
Legume la cuptor
Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…
-
Ton în sos de citrice
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…
-
Cartofi în stil italian cu mozzarella
Cartofii se curăţă de coajă. Apoi se taie felii subţiri şi se pun în tava de la cuptor pe hârtie de copt.…
-
de post
Cartofi noi cu ardei la cuptor
Ardeii se taie în fâşii, apoi fâşiile se taie în jumătate. Într-un castron se pun cartofii foarte bine…
-
Friptură de curcan cu sos de muştar…
Se pregăteşte un amestec din vin, ulei şi muştar, pe care îl aromatizăm cu rozmarin, măghiran, cimbru,…
-
Pulpe de pui cu lămâie
Se amestecă uleiul de măsline cu cimbru, sare, piper şi rozmarin. Pulpele de pui se crestează cu ajutorul…
-
Salată de roşii cu mozzarella şi…
Roşiile şi mozzarella tăiate felii se aranjează alternativ pe un platou mare. Frunzele de busuioc de pun printre…
-
Salată grecească ţărănească
Salata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă…
-
Stufat de pui
Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…
Reţete cu "ulei de măsline"