-
Sardine la grătar cu sos thailandez
Usturoiul se pisează cu puţină sare. Se adaugă piper, turmeric, ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.…
-
Cod cu roşii şi coajă de lămâie…
Codul se curăţă de solzi şi apoi se porţionează. Bucăţile de cod se trec prin coaja rasă de lămâie.…
-
Menemen - omletă turcească
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…
-
de post
Orez persan
Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…
-
Ton cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt. Peste stratul de ceapă, se aşează…
-
de post
Bruschete cu salsa de roșii
Roşiile se scobesc de miez. şi se taie cubuleţe mici. Frunzele de busuioc proaspăt de taie mărunt, usturoiul…
-
Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi…
-
Horiatiki - salată grecească ţărănească
Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
-
Souvlaki de pui - frigărui de pui în…
Se face un amestec din ulei de măsline, oţet, suc de lămâie, oregano, sare şi piper. Usturoiul se pisează…
-
Penne cu mazăre la cuptor
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte…
-
Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
-
Focaccia
Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, mai întâi apa şi uleiul, apoi sarea, zahărul, făina şi…
-
Caras marinat la cuptor
Ardeiul iute uscat se mărunţeşte, apoi se pisează împreună cu usturoiul şi un praf de sare. Se condimentează…
-
Omletă provensală
Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…
-
Anghilă la cuptor cu roşii şi lămâie
Anghila se curăţă, se îndepărtează pielea, apoi se porţionează. Bucăţile se aranjează într-un vas…
-
Păstrăv în crustă de pesmet la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu toate condimentele, cu coaja rasă de lămâie şi cu untul. Cu acest…
-
de post
Cartofi cu oregano şi lămâie la cuptor
Se curăţă cartofii, se taie felii. Se adaugă oregano, sare, piper şi puţin ulei de măsline. Se omogenizează.…
-
Porc cu sos dulce acrişor în stil…
Carnea de porc se taie cubuleţe, se sărează, se stropeşte cu vinul de orez şi se lasă la marinat 30 de minute.…
-
Păstrăv la grill cu lămâie şi pătrunjel
Păstrăvul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi piper. Se…
-
Creier măcelăresc
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă creierul spălat şi curăţat de pieliţe. Verdeaţa se toacă mărunt.…
-
de post
Baba Ghanoush
Vinetele coapte se pasează cu blenderul vertical. Se freacă apoi cu ulei de măsline. Se adaugă pasta de susan…
-
Somn cu muştar la cuptor
Se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei de măsline şi se adaugă muştarul şi condimentele. Se omogenizează.…
-
Ştiucă la cuptor cu bere neagră
Ştiuca se curăţă de solzi, se eviscerează, apoi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Piept de pui în stil indian
Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie cubuleţe. Pieptul de pui se taie şi el cuburi. Usturoiul…
Reţete cu "ulei de măsline"