-
Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow…
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului. Peste stratul de ceapă se…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Frigărui de legume
Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…
-
Friptură de curcan şi porc la tavă…
Pulpa de porc se taie cubuleţe. Usturoiul se taie feliuţe. Pulpele de curcan se împănează cu usturoiul, apoi…
-
Coaste de porc la cuptor
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei până se obţine o pastă şi se amestecă cu cimbru, rozmarin…
-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
Salată de roşii cu busuioc şi usturoi
Se prepară dressing-ul. Se pisează usturoiul, se adaugă busuiocul proaspăt şi se mojarează, se adaugă ulei…
-
Somon cu sos de portocale la cuptor
Jumătate de portocală se taie felii subţiri, iar cealaltă jumătate se stoarce. Sucul rezultat se amestecă…
-
Cegă cu vin şi mărar la cuptor
Mărarul se taie mărunt, lămâia se curăţă de coajă şi apoi se desface miezul, tăindu-se cubuleţe. Într-un…
-
de post
Legume la dry-cooker
Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…
-
Sos marocan de năut
Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…
-
Păstrăv somonat cu lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se eviscerează. Se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute. Apoi…
-
Focaccia cu roșii uscate și roșii…
Se pune la dospit drojdia cu zahărul şi jumătate din cantitatea de apă. Se lasă să dospească la loc cald,…
-
Focaccia cu roșii uscate și roșii…
Se pune la dospit drojdia cu zahărul şi jumătate din cantitatea de apă. Se lasă să dospească la loc cald,…
-
Frigărui din carne tocată de vită
Pulpa de vită se dă prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade şi se amestecă cu carnea şi coriandru boabe…
-
Cegă cu ciuperci și vin
Ciupercile shiitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ceapa se taie solzişori, usturoiul se taie rondele…
-
Piept de curcan cu legume la wok
Dovleceii se taie cubuleţe. La fel şi ardeii şi morcovii. Varza se taie şi ea bucăţi. Ghimbirul se taie…
-
Pulpă de porc la tavă
Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă ulei de măsline şi se amestecă bine. Boabele de coriandru se pisează…
-
Friptură de curcan la pungă
Usturoiul se pisează cu sare. Usturoiul pisat se freacă bine cu ulei de măsline, apoi se adaugă cimbrul şi…
-
Somon cu rozmarin, lămâie şi capere
Somonul eviscerat se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 20 de minute. Într-o tigaie se pun…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
Cambulă cu lămâie la cuptor
Se unge cu ulei un vas termorezistent, şi se aşează un strat de fileuri de cambulă, apoi, peste ele, felii…
-
Calcan la grătar cu sos de roşii şi…
Bucăţile de calcan se pun pe grătar şi se lasă să se facă bine pe ambele părţi. Roşiile se dau la robot,…
-
Păstrugă cu măsline, capere şi sos…
Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele. Ceapa verde se taie mărunt. Usturoiul…
-
de post
Humus
Năutul se pune la fiert în apă. Când este fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se dă prin maşina de…
-
Sardine la grătar cu sos thailandez
Usturoiul se pisează cu puţină sare. Se adaugă piper, turmeric, ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.…
Reţete cu "ulei de măsline"