-
Dovleac la cuptor cu brânză și muștar
Dovleacul se taie cubulețe. Se adaugă ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă. Se…
-
Iepure cu arome italiene
Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…
-
Salată de leurdă cu roșii, ridichi…
Se taie leurda. Ridichile se taie feluțe, castraveții de asemenea. Se adaugă într-un bol. Se taie roșiile…
-
Salată de leurdă cu fasole roșie…
Ceapa verde se taie mărunt, leurda asemenea și ridichile se taie felii. Se adaugă toate într-un bol. Peste…
-
de post
Dovleac la cuptor
Se curăță dovleacul de coajă și se taie cuburi. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se pisează usturoiul…
-
Supă cremă de dovleac
Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale. Boabele de coriandru se mojarează…
-
Macrou la cuptor pe pat de legume
Macroul eviscerat se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie solzișori,…
-
Biban de mare cu legume la cuptor
Ceapa se taie solzișori, ardeiul se taie fâșii subțiri și se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu…
-
Salată de mărar și pătrunjel
Mărarul și pătrunjelul se taie mărunt. Lămâia se stoarce și se toarnă peste verdeața tocată. Se asezonează…
-
Coaste de miel marinate la grătar
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Rozmarinul şi busuiocul se taie mărunt. Coaja de…
-
Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin
Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt. Pulpa de miel…
-
Carne de miel marinată la grătar
Carnea de miel se taie fâşii subţiri. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline, suc de lămâie…
-
Coaste de miel la cuptor cu sos de vin…
Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente, sare şi piper, iar cu amestecul rezultat…
-
Somon înăbușit cu roșii
Rondelele de somon se rumenesc într-o tigaie în care se pune o lingură de ulei de măsline. După ce s-au rumenit…
-
Piept de curcan cu legume și tăiței…
Într-un wok, se încinge puţin ulei de măsline şi se adaugă usturoiul. Totul se face la flacără mare. Se…
-
Plăcintă cu legume
Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…
-
Salată cu piept de pui, fasole și…
Într-un bol se amestecă fasolea boabe cu porumbul şi pieptul de pui fiert şi tăiat cubuleţe. Se condimentează…
-
Pâine cu măsline verzi
Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…
-
de post
Tofu la grătar
Brânza tofu se taie felii goase de 1 cm. Feliile se stropesc cu ulei de măsline, iar deasupra se pune busuiocul…
-
Tartă cu brânză telemea și roșii
Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…
-
Salată picantă cu piept de pasăre
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt.…
-
Iepure cacciatore
Făina se amestecă cu cimbru, sare şi piper şi se presară peste bucăţile de iepure, care se rumenesc puţin…
-
Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor
Pulpele de cocoş se pun la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune. Se fierb timp de 45 de minute, apoi…
-
Ton caramelizat
Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…
-
Piept de curcan umplut cu bacon și…
Baconul se taie fâşii, iar usturoiul se taie mărunt. apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.…
-
Sardine cu coriandru la grătar
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare…
Reţete cu "ulei de măsline"