- 
					
					
						
																			de post
											
					
					Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol de raci
Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Chiftele din pește
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Mujdei de usturoi cu roşii
Roşiile se spală şi se pun la fiert în apă. Când roşiile sunt fierte (adică se înmoaie), se scot din…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ruladă din piept de pui
Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sos ragu pentru paste
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…
 - 
					
					
						
																	
					
					Paste din orez cu sos și carne de vită
Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei, după care se scoate şi se aruncă. Se pasează…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tochitură de porc cu ficăței și…
Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…
 - 
					
					
						
																	
					
					Păstrăv la cuptor
Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…
 - 
					
					
						
																	
					
					Limbă cu sos de bulion şi măsline
Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline
Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă rădăuţeană
Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de porc cu sos caramel
Carnea de porc (de preferat poală de porc) se taie bucăţele mici, cât o îmbucătură. Se căleşte fără…
 - 
					
					
						
																	
					
					Saramură de aripioare
Pe tablă sau pe grătar se prăjesc aripioarele de pui cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
 - 
					
					
						
																	
					
					Castraveţi murați în saramură
Se spală bine castraveţii în apă rece. Se curăţă usturoiul. Se curăţă hreanul şi se taie felii subţiri,…
 
							 Reţete cu "usturoi"
						
					
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









